Η ΚΕΔΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά του ασφαλιστικού και ζητά διάλογο από μηδενική βάση

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την αυριανή αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Κατάληψης όλων των δημαρχείων και των δημοτικών υπηρεσιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών συγκυρία, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης και μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ψήφιση από την Κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών βαρών όλων των εργαζομένων, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα και θα δώσει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ΚΕΔΕ έχει ήδη εκφράσει τη θέση της για το θέμα και έχει ζητήσει την άμεση απόσυρση των προτάσεων της Κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος από μηδενική βάση προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης δεν θα πρέπει να είναι να προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών, χωρίς να διασφαλίζεται παράλληλα η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Προτεραιότητα είναι να δημιουργήσει ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.

Η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο από μηδενική βάση με την Κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στους δήμους προκειμένου να συμβάλει στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του ασφαλιστικού.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα