Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ «Break the chain»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ «Break the chain», που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου,  με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Kατά της Εμπορίας Ανθρώπων, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ΜΚΟ, Ιδρύματα και Δημόσιοι Φορείς με κεντρικό σύνθημα «Μη μένεις αμέτοχος/η», θα βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο, να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις δράσεις τους, με τον πλέον δημιουργικό τρόπο και με τη συμβολή της τέχνης.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο Διεθνές Φεστιβάλ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, δηλώνει τα εξής:

«Με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ σε αυτήν την πανευρωπαϊκή καμπάνια θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι κομβικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, των αυριανών ενεργών πολιτών, για αυτή τη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, του trafficking, με θύματα εκατομμύρια ανθρώπων. Κυρίως όμως θέλουμε μέσω της καμπάνιας αυτής να αναδείξουμε και στις τοπικές μας κοινωνίες τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε, με μικρές καθημερινές πράξεις και επιλογές στο να σπάσει η αλυσίδα του trafficking.

Έτσι την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 -19.30, στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης, παρουσιάζεται με την στήριξη της ΚΕΔΕ η χορευτική παράσταση «Λύτρωση».

Τη χορογραφία επιμελείται η Διονυσία Καπώνη και τη μουσική ο Στέλιος Γρίβας.

Η «Λύτρωση» είναι μια σύνθεση τεχνών μέσα από την οποία μεταφράζεται επί σκηνής μια πιο αισιόδοξη οπτική του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων. Οι πρωταγωνιστές είναι κοπέλες που πέρασαν από την εποχή της αθωότητας στον εφιάλτη του trafficking, που όμως κατάφεραν να ξεφύγουν.

Πρόκειται για μια κατάθεση τραυματικών εμπειριών που έχει λυτρωτικό επίλογο. Είναι πια γεγονός ότι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων πάνω σ΄ αυτό το θέμα είναι μεγάλη και μέσα από τη λύτρωση εκφράζεται το ότι δεν μένουμε πια αμέτοχοι στην άδικη εκμετάλλευση των ανθρώπων.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα