Η Κ.Ε.Δ.Ε και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Photo 3 break the chain«Η ΚΕΔΕ θα πρωτοστατήσει πανελλαδικά στην ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινoμένου της εμπορίας ανθρώπων» είναι το μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Διεθνές Φεστιβάλ «Break the chain»  

Δυναμική παρέμβαση για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων «Break the chain», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι έκανε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Γιώργος Πατούλης.

Το διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε η ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα της Εμπορίας Ανθρώπων  και  συμμετείχαν επίσης όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, Μ.Κ.Ο. Ιδρύματα και Δημόσιοι Φορείς, με κεντρικό σύνθημα: «Μη μένεις αμέτοχος»    

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στα περισσότερα σημεία του πλανήτη.
Η Ελλάδα –υπογράμμισε – λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί τόσο χώρα «ενδιάμεσο» όσο και χώρα «προορισμού» για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων.
«Συμμετέχουμε στο σημαντικό αυτό Φεστιβάλ στέλνοντας το μήνυμα ότι «η ΚΕΔΕ ως φορέας που εκπροσωπεί την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και ως θεσμός που βρίσκεται  από οποιονδήποτε άλλο θεσμό εγγύτερα στους πολίτες θα πρωτοστατήσει και σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.  Στρέφομαι την προσπάθεια μας στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην αφύπνιση των πολιτών πανελλαδικά, μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους όλης της χώρας. Παράλληλα δημιουργούμε γραφεία ισότητας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις της Ευρώπης, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων που τείνει να πάρει δραματικές διαστάσεις.»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την στήριξη της ΚΕΔΕ παρουσιάστηκε η χορευτική παράσταση «Λύτρωση» μία σύνθεση τεχνών μέσα από την οποία μεταφράζεται επί σκηνής μια πιο αισιόδοξη οπτική του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων Οι πρωταγωνιστές είναι κοπέλες που πέρασαν από την εποχή της αθωότητας στον εφιάλτη του trafficking που όμως κατάφεραν να ξεφύγουν. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Διονυσία Κοπώνη και τη μουσική ο Στέλιος Γρίβας.                                     

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα