Έτοιμο να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου

Η δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες μετακίνησης των παιδιών-μαθητών με ειδικές ανάγκες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σιντικής στο Ειδικό Σχολείο Σερρών, έδειξε έμπρακτα την ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και στήριξή της στην ειδική εκπαίδευση και στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου γενικότερα, προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να λειτουργήσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, το οποίο ιδρύθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 4433/Τεύχος Β/02-10-2006. Σε συνεργασία με τον Δ/ντη Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ως καταλληλότερος χώρος για τη στέγασή του επιλέχθηκε το δημοτικό σχολείο Βαμβακοφύτου και συγκεκριμένα ο κενός ισόγειος όροφος αυτού. Ο δήμος προχώρησε άμεσα σε κατασκευαστικές εργασίες με ιδίους πόρους και μέσα για την εναρμόνιση των χώρων αυτών σύμφωνα με τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει ολοκληρωθεί, είναι οι εξής:
α) Κατασκευή εξωτερικής ράμπας για ΑμεΑ στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, συνολικού πλάτους 1,70 μ.
β) Κατασκευή χώρων WC με προδιαγραφές ΑμεΑ (σύμφωνα με τον οδηγό μελετών για διδακτήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης).
γ) Τοποθέτηση, κατά μήκος του διαδρόμου, κατάλληλων χειρολισθήρων.
δ) Αφαίρεση των μεταλλικών παιχνιδιών της παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο.
ε) Τοποθέτηση καλύπτρων προστασίας δακτύλων στις θύρες αιθουσών και τουαλέτας.
στ) Τοποθέτηση ειδικού πλαστικού δαπέδου (linoleum) στις αίθουσες.
ζ) Τοποθέτηση διαχωριστικών κουφωμάτων αλουμινίου με θύρες στον κεντρικό διάδρομο (για το διαχωρισμό των χώρων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου).
η) Χρωματισμοί όλων των χώρων.
Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός και η νομιμοποίηση όλου του σχολικού κτιρίου ενώ  έχει συνταχθεί και μελέτη πυροπροστασίας.
Μετά από πολλά χρόνια και με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, θα χτυπήσει, για πρώτη φορά, το κουδούνι στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Βαμβακόφυτο!

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα