«Η Αυτοδιοίκηση ενώνει και δημιουργεί εξωστρέφεια», σημείωσε ο Χριστόδουλος Μαμσάκος από την Κρήτη, όπου συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ

Συναντήσεις με Δημάρχους της Κρήτης σε μια σειρά επαφών για Αυτοδιοικητικές συνεργασίες, είχε ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη Χριστόδουλος Μαμσάκος με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι Χανίων.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Γενικός Διευθυντής του ΔΕΠΑΝ συναντήθηκαν στον Δήμο Χανίων με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και στον Δήμο Πλατανιά με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, επίσης με τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη.

Το κλιμάκιο του ΔΕΠΑΝ στο οποίο συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη πραγματοποίησε σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων.

«Η Αυτοδιοίκηση ενώνει και δημιουργεί εξωστρέφεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαμσάκος ενώ αναφερόμενος στο ΔΕΠΑΝ σημείωσε: «Είμαστε ένα Δίκτυο ουσιαστικά μικρομεσαίων Δήμων, ένα Δίκτυο με τεχνογνωσία και στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό  υπηρεσίες που παρέχει στα μέλη του στήριξη σε τεχνική βοήθεια, σε μελέτες, σε επίβλεψη έργων αλλά και σε προετοιμασία για χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους. Αριθμούμε σήμερα πάνω από 100 μέλη και εργαζόμαστε στην κατεύθυνση στήριξης των τοπικών μας κοινωνιών. Είμαστε ένας οργανισμός Δημοσίου συμφέροντος και το Διοικητικό μας Συμβούλιο απαρτίζεται μόνο από Δήμους, δεν υπάρχει ιδιώτης σε αυτή τη προσπάθεια. Ήδη έχουμε πολλά ενταγμένα έργα και έχουμε δώσει βοήθεια σε πάρα πολλούς Δήμους».

Και συμπλήρωσε: «Εδώ στο Δήμο Πλατανιά συνεδρίασε το Διοικητικό μας Συμβούλιο στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους εδώ Δήμους του Νομού Χανίων για την επίλυση θεμάτων  της περιοχής που χρονίζουν».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού και οι Πρόεδροι των ΔΕΥΑ, έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή του ΔΕΠΑΝ κ. Βασίλη Κουτσιώρη και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Χανίων, η οποία θα εξυπηρετεί το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Χανίων.

Η λύση για την Πολεοδομία βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία με την σύναψη Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, ώστε η Υπηρεσία να ενισχυθεί με προσωπικό για την τεχνική και διοικητική υποστήριξη, μέσω του Δικτύου Πόλεων (ΔΕΠΑΝ).

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ Χ. Μαμσάκος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο του Δήμου Πλατανιά για τα Συστήματα Βιώσιμων Κινητικών Πόλεων.

video από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα