Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο επίκεντρο της σύσκεψης των ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη, ΑνΥΠΕΣ Σ. Πέτσα και ΑνΥΠΟΙΚ Θ. Σκυλακάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου σύσκεψη με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η Κυβέρνηση να ενισχύσει μέχρι τα τέλη του έτους τους Δήμους με επιπλέον 114 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, εκ των οποίων τα 14 εκατομμύρια θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και των αναγκών θέρμανσης των σχολείων, έχει διατεθεί μέχρι σήμερα έκτακτη ενίσχυση προς τους Δήμους συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για μείωση κατά 10% στην κατανάλωση ενέργειας και διερευνήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, αποφασίστηκε η διάθεση πρόσθετων κονδυλίων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται από την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της χώρας μας.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα