H διασταύρωση της αλήθειας αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του δημοσιογραφικού λειτουργήματος

Με αφορμή την απάντηση που εξέδωσε ο υπεύθυνος διαχείρισης της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, για να δικαιολογήσει το δημοσιογραφικό ατόπημά του να δημοσιεύσει αναληθή είδηση που αφορούσε την Κ.Ε.Δ.Ε. , θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η διασταύρωση της αλήθειας αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη του δημοσιογράφου.

Η υπηρέτηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος επιβάλλει, πριν δημοσιευθεί μια είδηση, να εξακριβώνεται ποια είναι η αλήθεια.

Η επίκληση εγγράφων που δεν υπογράφονται από την Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά αφορούν την Κ.Ε.Δ.Ε., σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων. Ιδιαίτερα όταν η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει αποδείξει έμπρακτα ότι οι υπηρεσίες της και ιδιαίτερα το Γραφείο Τύπου βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση των Μ.Μ.Ε., έντυπων και ηλεκτρονικών, για να τους διευκολύνουν  στο λειτούργημά τους.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία για όσους δημοσιεύουν αναληθείς ειδήσεις που αφορούν την Κ.Ε.Δ.Ε., χωρίς προηγουμένως να έχουν απευθυνθεί στο Γραφείο Τύπου για να διασταυρώσουν την εγκυρότητά τους.

Εκτός αν η δημοσίευση ψευδών ειδήσεων υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

 

Όλες οι δημόσιες θέσεις και αποφάσεις που εκφράζει η ΚΕΔΕ είναι θέσεις και αποφάσεις, ομόφωνες η κατά πλειοψηφία, του Διοικητικού της Συμβουλίου και όχι  προσωπικές αποφάσεις του Προέδρου της.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα