Γραφείο ανάπτυξης δημιούργησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θέλοντας να στηρίξει στην πράξη τους οικονομικά ενεργούς πολίτες και να τονώσει το επιχειρείν, με απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Νάνου, δημιούργησε Γραφείο Ανάπτυξης.

Υπεύθυνος ορίστηκε ο ειδικός συνεργάτης κ. Δημήτρης Τσιαμαντάς, (τηλ. 24413-52225), ο οποίος είναι στη διάθεση όλων των επαγγελματιών που θέλουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τους αγρότες ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανοίγει Πρόγραμμα για τις «Βιολογικές Καλλιέργειες».

Το πρόγραμμα αφορά:

α) την ενίσχυση για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη γεωργία και
β) την ενίσχυση για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία.

Για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, όσον αφορά τις κύριες επιλέξιμες καλλιέργειες περιλαμβάνονται οι εξής: ελαιοκομία, επιτραπέζια σταφύλια, σταφύλια οινοποιήσιμα, μηλοειδή, ροδιά, συκιά, σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα, και σχετικά με τα επιλέξιμα ζώα περιλαμβάνονται τα αιγοπρόβατα και τα μελίσσια.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, και επιλέξιμοι προς ένταξη είναι οι υποψήφιοι με αγροτεμάχια, μελισσοσμήνη, βοσκοτόπους ή εκτροφές, τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό.

Γραφείο ανάπτυξης δημιούργησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα


Πηγή Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα