Γενική Συνέλευση και νέο Δ.Σ. στο Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων ΔΕΠΑΝ παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Επίσης κατά τη διάρκεια των εργασιών του ΔΕΠΑΝ εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρώην Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος του Δικτύου κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος παρέδωσε την σκυτάλη στο νέο Πρόεδρο, Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ κ. Χ. Μαμσάκος έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία του Δικτύου από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την τιμή που του επεφύλαξαν όλα αυτά τα χρόνια και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι στο πλευρό του Δικτύου και θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναπτυξιακή του πορεία.

Επίσης ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλη Κουτσιώρη και το προσωπικό του Δικτύου.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του ΔΕΠΑΝ κ. Βασίλης Κουτσιώρης έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης θητείας με αναφορές στους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής Δικτύου από το 2015 μέχρι και σήμερα ενώ παρουσίασε και τους στόχους της νέας περιόδου.

Το ΔΕΠΑΝ είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος οργανισμός της Αυτοδιοίκησης, δημοσίου συμφέροντος, που σήμερα περιλαμβάνει 130 Ο.Τ.Α. απ΄ όλη την Ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική ανάπτυξη.

Ακολούθως μετά από πρόταση του κ. Κουτσιώρη, ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανακηρύχθηκε ομόφωνα Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και τα μέλη του ΔΕΠΑΝ που ήταν υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως προέκυψε από την εκλογική διαδικασία και την σύσταση σε σώμα που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΠΑΝ, απαρτίζουν οι:

Δημήτριος Νασίκας, Πρόεδρος, Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου,

Ιωάννης Μαλανδράκης, Α΄ Αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Πλατανιά,

Διαμαντής Λιάμας, Β΄ Αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Βόλβης,

Νικόλαος Γεωργάκος, Γραμματέας, Δήμαρχος Πρέβεζας,

Φίλιππος Αναστασιάδης, Μέλος, Δήμαρχος Παγγαίου,

Ιωάννης Πισιμίσης, Μέλος, Δήμαρχος Βριλησσίων,

Γεώργιος Βογιατζής, Μέλος, Δήμαρχος Δοξάτου,

Γεώργιος Δανιήλ, Μέλος, Δήμαρχος Οινουσσών,

Ιωάννης Τομπούλογλου, Μέλος, Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας,

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

Αναστάσιος Καγιάογλου, Πρόεδρος, Δήμαρχος Παρανεστίου

Παναγιώτης Κροντιράς, Μέλος , Δήμαρχος Τήνου

Σπύρος Κωνσταντάρας, Μέλος, Δήμαρχος Θέρμου

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, για την τιμητική εκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων ΔΕΠΑΝ, που στόχο έχει την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά το πλαίσιο υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων και δράσεων τους, αριθμεί σήμερα 130 ΟΤΑ απ΄ όλη την Ελλάδα και καθημερινά αναπτύσσεται», σημείωσε ο νέος Πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ κ. Νασίκας και πρόσθεσε: «Με πρόσθετο βάρος διαδέχομαι τον κορυφαίο Πρόεδρό μας και προσωπικό μου φίλο Χριστόδουλο Μαμσάκο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή του ΔΕΠΑΝ κ. Βασίλη Κουτσιώρη για την διαρκή στήριξη του και την ανιδιοτελή φιλία του. Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου συνιστά μεγάλη τιμή για εμένα και αποτελεί δέσμευση προς όλους να εργαστώ με αγάπη, σεβασμό και όραμα, παραμένοντας πάντοτε πιστός στις αξίες μου».

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα