Γ. Πατούλης: Σε ένα κράτος που υστερεί σε κοινωνικές δομές η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση μας. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε στα παιδιά με αυτισμό και στις οικογένειες τους ένα καλύτερο αύριο

Τον σημαντικό ρόλο που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια ουσιαστικής στήριξης ιδιωτικών πρωτοβουλιών για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε χαιρετισμό που απεύθυνε χθες, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Γονέων και Φίλων αυτιστικών ατόμων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Τσιράκη, την Επίτιμη Πρόεδρο κα Ευαγγελία Χαβιαρά-Κοκκινάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για το σημαντικό έργο τους, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά αλλά και η ΚΕΔΕ θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό τους και να τους στηρίζουν.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία που δημιούργησε ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στα άτομα που φιλοξενούνται και υπογράμμισε πως θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να συνδράμουν σε αυτή την «ιερή» προσπάθεια, με ανάλογες δομές.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε την ανάγκη να συμμαχήσουν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου για αυτόν τον σκοπό καθώς. όπως επισήμανε, η κεντρική εξουσία διαχρονικά «κωφεύει» και συχνά αντιμετωπίζει με αδιαφορία ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, δυσκολεύοντας την αγωνιώδη προσπάθεια των ιδιωτικών φορέων.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ανέφερε χαρακτηριστικά: « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ελλείψεις στις αναγκαίες δομές. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους, να διασφαλίσουμε την αυτάρκεια τους και να μην τους στερούμε το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο».

 f1

f2

f3

f4

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα