Γ. Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Η καταπολέμηση της πολυνομίας και οι προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις προτεραιότητες της Επιτροπής Θεσμών

Επιτροπή Θεσμών 4okΕπιτροπή Θεσμών 3ok

Η κατάρτιση της πρότασης που θα καταθέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για τις αλλαγές που θα γίνουν στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, καθώς και η καταπολέμηση της πολυνομίας, μέσω Ενιαίου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιτόχωρο.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του επισήμανε την αναγκαιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού να προετοιμάσει άμεσα την πρόταση της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

Για να συγκροτηθεί μια άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση θα αξιοποιηθεί η επιστημονική δουλειά και εμπειρία της Επιτροπής Θεσμών και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση και της πολυνομίας η οποία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. «Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση του Ενιαίου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με αφορμή την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα), άσκησε κριτική στη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι η απόσυρση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από τους δανειστές. Επιπλέον τόνισε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση χωρίς να έχουν ερωτηθεί γι’ αυτό οι δήμαρχοι.

 

Επιτροπή Θεσμών 1ok

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και Β Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος  Καλογιάννης,  ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Βαγγέλης Λαγδάρης, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας Δημήτρης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Γ. Μπάμπαλος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Καζαντζής Νικόλαος,  ο τέως Δήμαρχος Βριλησσίων και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Καζάς Παναγιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου Ιατρός Παθολόγος κ. Νίκος Μαλακόπουλος, ο Δικηγόρος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Γιώργος Κυριλλίδης , ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κώστας  Δημόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Δίου Ολύμπου  κ. Νίκος Λάππας, ο κ. Ζτάνης Γεώργιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Δίου Ολύμπου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου  κ. Καλαϊτζής Θανάσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου  Ολύμπου  κ. Φόλιος Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου κ. Γιώργος Μήλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Παπαμιχαήλ  Αθανάσιος, η τοπική σύμβουλος Δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα   κ. Σίσσυ Γκατζά.  Επίσης συμμετείχαν η Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Ειρήνη Βακουφτσή, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κατερίνα Κουρίτα, ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή Πορείας και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου Άρης Ρεμπατσιός, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου, ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Πάνος Ζυγούρης, η κ.Γαζή Γιώτα διοικητικός υπάλληλος και στέλεχος της ΚΕΔΕ, η κ. Κουτσούρη Δήμητρα Συνεργάτης της ΚΕΔΕ, η κ. Ντορέττα Αλεξίου Δικηγόρος της ΚΕΔΕ.

Επιτροπή Θεσμών 2ok

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα