Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Θετική εξέλιξη η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων των εργαζομένων – Αναγκαίο να βρεθεί οριστική, μόνιμη και κοινά αποδεκτή λύση

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, εκφράζει την ικανοποίησή του για την παράταση κατά ένα έτος της διάρκειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και των συμβάσεων του εξειδικευμένου προσωπικού σε αυτό, ενώ ζητεί να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Όπως επισημαίνει η κατάθεση τροπολογίας από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Εργασίας, αποτελεί μια θετική εξέλιξη και αποδεικνύει ότι οι επαφές και οι πρωτοβουλίες που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έφεραν αποτέλεσμα.

Ωστόσο ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «είναι απολύτως απαραίτητη η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, με ταυτόχρονη διασφάλιση απασχόλησης του υφιστάμενου προσωπικού, στην κατεύθυνση μόνιμης, κοινά αποδεκτής λύσης, τόσο για το πρόγραμμα, όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι με την αφοσίωση και τις άοκνες προσπάθειες τους στηρίζουν και επικοινωνούν τα οφέλη του προγράμματος στην κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «τόσο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, όσο και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές αποτελούν στελέχη τα οποία με τις γνώσεις τους έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση δράσεων και στην υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα προβλέπει την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου».

Να σημειωθεί ότι με τη τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31 Δεκεμβρίου 2016) και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και οι συμβάσεις εργασίας. Η συνολική χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος  ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα