Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τη δυναμική του προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών»

foto-22-12-a

Τη σημασία ενίσχυσης και διεύρυνσης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ως έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Κ. Πάντο και την επιστημονική του ομάδα με αφορμή την παρουσίαση της περίπτωσης  67χρονης γυναίκας ,η οποία έφερε στον κόσμο, το παιδί της κόρης της, η οποία είχε υποβληθεί προηγουμένως σε ολική υστερεκτομή.

Πρόκειται για τη γηραιότερη γυναίκα που κατόρθωσε να μείνει έγκυος με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

photo-22-12-b

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Πατούλης συνεχάρη την ιατρική ομάδα του κ. Πάντου και  τόνισε πως το σημαντικό αυτό ιατρικό αυτό επίτευγμα αναδεικνύει  το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ελλήνων γιατρών που  πρωτοπορούν παγκοσμίως καθώς και τις άρτιες ιατρικές υποδομές που υπάρχουν στη η χώρα μας και πρόσθεσε:

«Η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας ,αποτελεί ένα κεφάλαιο στρατηγικής σημασίας ,για την Ελλάδα. Επιπλέον μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει σε ανάπτυξη και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον πρωτογενή παραγωγή ελληνικών ποιοτικών προϊόντων αλλά και τον ξενοδοχειακό τομέα. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσει και η ελληνική κυβέρνηση τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και να την αξιοποιήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα