Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Να μην πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι Δήμοι και οι εργαζόμενοί τους, τις κυβερνητικές επιλογές

Σε  τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε σήμερα, μεταξύ του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γ. Πατούλη και της Υπουργού  Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολ. Γεροβασίλη, συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η Κυβέρνηση να ανανεώσει καθολικά τις 8μηνες συμβάσεις που έληξαν κι αφορούσαν εργαζόμενους που απασχολούνταν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Η κα Γεροβασίλη αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεσμεύθηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε στην Υπουργό ότι είχε επισημάνει από την αρχή ότι ήταν προβληματική η νομοθετική πρωτοβουλία που είχε πάρει η Κυβέρνηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, κάτι το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Και ζήτησε να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από πλευράς της, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους Δήμους, οι οποίοι δεν μπορούν μετά από αυτή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να συνεχίσουν να απασχολούν και να πληρώσουν τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας. Ζήτησε «να γίνει ότι είναι απαραίτητο ώστε να μην πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι Δήμοι και οι εργαζόμενοί τους, τις κυβερνητικές επιλογές».

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα