Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Οι Δήμαρχοι δε ζήτησαν ποτέ ειδική μεταχείριση για το συνταξιοδοτικό τους – Καλούμε τον Πρωθυπουργό και το Πρόεδρο της Βουλής να φέρουν ρύθμιση που θα διασφαλίζει ίση μεταχείριση

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, που κάνει λόγο για ειδική μεταχείριση και προστασία των συντάξεων των πολιτικών από τις περικοπές, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, επισημαίνει  ότι:  δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται κάποιοι ως πολίτες πρώτης κατηγορίας και κάποιοι ως δεύτερης κατηγορίας.

Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για περιπτώσεις που η νομοθετική εξουσία αποφασίζει για τον εαυτό της.

Οι έχοντες την εξουσία θα πρέπει με τις αποφάσεις τους να αποδεικνύουν, ότι έχουν ως κεντρικό γνώμονα το δίκαιο. Αλληλέγγυοι απέναντι στους πολίτες να αποδέχονται ότι έχουν ισότιμη σχέση και να υπόκεινται και οι ίδιοι σε περικοπές.  Σε διαφορετική περίπτωση οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στη Κυβέρνηση και σε όποιον νομοθετεί.

Είναι πρόκληση από τη μια να προστατεύονται οι συντάξεις των πολιτικών και από την άλλη να περικόπτονται οι συντάξεις των πολιτών.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για άλλη μια φορά οι δήμαρχοι δε ρωτηθήκαμε.

Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των συμπολιτών μας, οι βουλευτές να ψηφίζουν νόμους που μειώνουν τους φόρους και προστατεύουν τις συντάξεις τους από περικοπές.

Μπορεί από την επίμαχη ρύθμιση να φαίνεται ότι ωφελούνται και οι Δήμαρχοι, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  Αυτοδιοίκηση δεν ζήτησε ποτέ επιλεκτική μεταχείριση.

Εμείς δεν ερωτηθήκαμε ποτέ γι αυτή τη ρύθμιση. Και πάλι φαίνεται ξεκάθαρα ότι «άλλοι νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς».

Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

Ωστόσο η επίτευξη αυτού του στόχου δεν εξαρτάται από την Αυτοδιοίκηση, αλλά από αυτούς που νομοθετούν. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με αποφάσεις ευνοϊκές για τους νομοθέτες, αλλά για την ίδια την κοινωνία.

Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει με την ενότητα, τη δικαιοσύνη και με τη συνεχόμενη προσπάθεια όλων μας.  Στο πλαίσιο αυτό είναι χρέος όλων μας να εργαστούμε κατά της μείωσης των συντάξεων και των μισθών των πολιτών και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και τον περιορισμό των χιλιάδων νέων που φεύγουν από τη χώρα.

Είναι σημαντικό να μην χάσει την εμπιστοσύνη ο λαός απέναντι στους θεσμούς.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής να έρθει  ως άρθρο προς ψήφιση η κατάργηση της ευνοϊκής προστασίας των συντάξεων των πολιτικών. Αν δεν το επιθυμεί για τους βουλευτές ζητούμε να το πράξει για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.  

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα