Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση του προσφυγικού

PAT5935

«Έστω και με καθυστέρηση, η Κυβέρνηση με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε, δημιουργεί έναν μηχανισμό συντονισμού και καθημερινής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, αναθέτοντας την κύρια ευθύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι Δήμοι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος αρκεί να τους δοθεί ουσιαστικός ρόλος και αρμοδιότητες».

 

Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξερχόμενος από τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της πλειονότητας των δημάρχων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

 

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη και μπορεί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, αρκεί η Κυβέρνηση να προσδιορίσει το ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα της δώσει.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση, καθώς είναι σημαντικό να μπορέσουν όλοι οι κρατικοί φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να αναπτύξουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

 

Η ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες επιβεβαιώθηκε σήμερα κι από τη δημοσιοποίηση της σύμπραξης μεταξύ Κ.Ε.Δ.Ε. και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσα από την οποία θα δημιουργηθεί Γραφείο Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες. Σκοπός του οποίου θα είναι αρχικά η καταγραφή των αναγκών τους σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα και στη συνέχεια η κάλυψη των αναγκών αυτών. Όλα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την επικράτεια, στη διοικητική και χωρική εμβέλεια των οποίων λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής, μετεγκατάστασης και επαναχώρησης προσφύγων και μεταναστών.
PAT5937

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα