Γ. Πατούλης: Πυλώνας Ανάπτυξης ο Τουρισμός Η πολιτεία να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να συμβάλει στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών

imerida toyrismos4imerida toyrismos2Στο σημαντικό ρόλο του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, στην αναγκαιότητα η Πολιτεία να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δημιουργώντας τις αναγκαίες υποδομές, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον τουρισμό που διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου ο Δήμος Ερμιονίδας.

 

Η ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης ανατολικής Πελοποννήσου και Νήσων Αργοσαρωνικού»  πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Χέλι, στo Συνεδριακό Κέντρο AKS.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Η Πολιτεία θα πρέπει να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο Γ. Πατούλης συμπλήρωσε ότι για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι διάφορες μορφές τουρισμού, (αγροτικός, ιατρικός, ιαματικός, θρησκευτικός κ.α.),  θα πρέπει να υπάρξει ειδικός σχεδιασμός με τη συνεργασία δήμων και περιφερειών. «Η Κεντρική Εξουσία θα πρέπει να καταλάβει το ρόλο του τουρισμού για τη χώρα και συγχρόνως να δώσει τη δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου βαθμού να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες».

 

Ο Γ. Πατούλης κατήγγειλε, ότι όχι μόνο δεν υλοποιούνται  αναπτυξιακά μέτρα, αλλά αντίθετα περιοχές όπως η Ερμιονίδα έχουν τεράστιες απώλειες επισκεπτών καθώς διακόπτονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό.

 

Την ίδια ώρα το υπουργείο Πολιτισμού, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, προχωρεί σε αυξήσεις στα εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και μάλιστα χωρίς να αποδίδεται ούτε ένα ευρώ στην αυτοδιοίκηση. «Οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού καθώς και οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πρέπει να ενισχύονται» σημείωσε και πρόσθεσε ότι συχνά «οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται ως κλέφτες».

 

Η ΚΕΔΕ, ανακοίνωσε ο ο Γ. Πατούλης, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση μιας σειράς πρωτοβουλιών στο εσωτερικό και εξωτερικό που θα βοηθήσουν στην καλύτερη τουριστική προβολή του τόπου.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Ανδριανός, ο  Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος και δεκάδες δήμαρχοι.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα