Γ. Πατούλης: Η διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών πάνω στις κόκκινες γραμμές της ΚΕΔΕ, προϋπόθεση για τη συνέχιση της συμμετοχής μας στις επιτροπές για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Αποδεκτή η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σχετικά με τις προϋποθέσεις συνέχισης της συμμετοχής του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης στις επιτροπές του Υπουργείου Εσωτερικών για τη  διοικητική μεταρρύθμιση

 

Στην απόφαση να μη συμμετέχει η ΚΕΔΕ στις επιτροπές του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, μέχρι να καταθέσει η Κυβέρνηση τις δικές της θέσεις σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

 

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη, η οποία έγινε αποδεκτή, η ΚΕΔΕ καταθέτει και πάλι τις θέσεις της – «κόκκινες γραμμές» τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και στις επιτροπές και αναμένει, εντός δεκαημέρου, από το Υπουργείο Εσωτερικών να διατυπώσει το συγκεκριμένο πλαίσιο των προτάσεών του. Μέχρι την κατάθεση των θέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών η ΚΕΔΕ δε θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Αφού κατατεθούν οι προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί και πάλι συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να αξιολογηθεί η συμμετοχή των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, υπογράμμισε ότι «σε μια εθνική προσπάθεια είναι σημαντικό να μπορεί να υπάρχει συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τη στάση μας μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε θεσμικά και όχι κομματικά. Για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός ότι, στην πρόσφατη συνάντηση μας, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης εμφανίστηκε θετικός απέναντι σε μια σειρά αιτημάτων μας. Αυτό που απομένει, για να μπορέσει να προχωρήσει ο διάλογος και η συνεργασία, είναι οι προθέσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις και έργα. Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του τον καλέσαμε να παραβρεθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα και τα προβλήματά μας και να μας απαντήσει με ποιο τρόπο το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να δώσει λύσεις».

 

Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε το υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, το οποίο κατατέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της με επικεφαλής το Γ. Πατούλη. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα