Εξαιρετική ημερίδα από τον δήμο Δράμας: «Λιγότερα απορρίμματα για μια όμορφη πόλη»

Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, αλλά και συστήματα διαχείρισης συσσωρευτών και αποβλήτων εκσκαφών αλλά και η ανακύκλωση μεταχειρισμένων ελαστικών,  είναι  μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Προγραμματισμού  Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας.

«Ευχαριστώ τον φίλο Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Νίκο Χιωτάκη, τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΜΑΘ Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, που συμμετείχαν στην Ημερίδα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για υλοποίηση και επιτάχυνση δράσεων και έργων που αποφέρουν  θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και προασπίζουν την τοπική κοινωνία μας.

Εδώ  θα ήθελα  να αναφέρω  ότι υπέγραψα   πριν λίγες ημέρες  την Προγραμματική Σύμβαση  για την δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων», σημείωσε ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Και πρόσθεσε: «Η κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης μονάδας  θα γίνει στη δυτικά του σημερινού Σταθμού Μεταφόρτωσης και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην περιοχή της Σίψας.

Με την ολοκλήρωσή της η ΜΕΑ Δράμας θα επεξεργάζεται τα προδιαλεγμένα πλέον οργανικά απόβλητα του καφέ κάδου, που θα τοποθετηθεί, ενώ θα συλλέγονται από ειδικά απορριμματοφόρα.

Η νέα Μονάδα είναι κυριολεκτικά ένα εργοστάσιο που εντάσσεται στο  Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Στόχος μας όπως είναι και ο τίτλος της ημερίδας να έχουμε  ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα