Κ. Τούμπα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με καλό σκοπό στο Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου

Κ. Τούμπα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με καλό σκοπό στο Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου

 

Η καθιερωμένη πια χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα. Μικροί και μεγάλοι μαθητές δουλεύουν τις τελευταίες εβδομάδες για την προετοιμασία αυτής της έκθεσης, στην οποία έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους σε κοινό.

Μαζί και το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ κοινωνικής αλληλεγγύης που φέτος στηρίζει Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο» (drasigiatokatiallo.gr) ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 2010, με σκοπό να δημιουργήσει κάτι ισότιμο και διαφορετικό στο επίπεδο της φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Στην καρδιά της πολύπλευρης δράσης του Σώματος βρίσκεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) που φιλοξενεί καθημερινά περίπου 35 ωφελούμενους. Το πρόγραμμά του απευθύνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς ανάπτυξης του ατόμου: το γνωστικό τομέα, την παροχή προεπαγγελματικής κατάρτισης, τον τομέα εικαστικής έκφρασης και την κοινωνικοποίηση.

«Αυτή η έκθεση είναι μια πολλαπλή άσκηση για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας εν γένει. Μπαίνουν στην ψυχολογία του να εκτίθεσαι εκθέτοντας τη δουλειά σου, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο συνειδητά, ωστόσο είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Επίσης, μαθαίνουμε όλοι ότι οι τέχνες και ειδικά η ζωγραφική απευθύνονται κυρίως στο συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων και μπορούν να τον βοηθούν. Γι’ αυτό μπορούν και να στηρίζουν δράσεις υπέρ των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Και, τρίτο, το να διοργανώνει μιας τέτοια έκθεση είναι η μεγαλύτερη άσκηση… παρέας, από την προετοιμασία μέχρι τη γιορτή του Σαββάτου» λέει η δασκάλα ζωγραφικής Σμαρώ Τζενανίδου.

Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 από την Ταρσή Τζενανίδου. Πρώτη στέγη στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Άνω Τούμπα). Το 1996 άνοιξε παράρτημα στην οδό Επταλόφου, στην Κάτω Τούμπα.

Από το 1999 μέχρι σήμερα στεγάζεται στην οδό Δορυλαίου 19, στην Κάτω Τούμπα.

Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κατασκευών με πηλό και γύψο, προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο). Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν διοργανώνονται σεμινάρια χαρακτικής, μπατίκ, φωτογραφίας κ.ά.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή με έκθεση έργων των μαθητών μας με τίτλο «Ζωγραφίζω – Νοιάζομαι». Τα δύο τελευταία χρόνια τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων διατέθηκαν για τη στήριξη συλλόγων που προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Κάθε Μάιο, διοργανώνεται η μεγάλη ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου μας».