Ημερίδα για τα “πράσινα” επαγγέλματα απο το Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην φετινή Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (EU Green Week), διοργανώνει, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 19.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε, ημερίδα Ενημέρωσης και Δικτύωσης με θέμα: «Εργασία στον τόπο μου – Πράσινα Επαγγέλματα», με ελεύθερη είσοδο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη «η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά στο πλαίσιο για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες ανάγκες σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες προσπαθεί, μέσω της εν λόγω εκδήλωσης, να δώσει εξειδικευμένη και έγκυρη ενημέρωση από ειδικούς, σε θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική προστασία στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας και οργανωτικά υπεύθυνος της Πράσινης Εβδομάδας στο Δήμο Πλατανιά κ. Γαβριήλ Κουρής επισημαίνει ότι «η ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει και να καταδείξει πως η υιοθέτηση πράσινων πολιτικών μπορεί να ενισχύσει την αγορά εργασίας και την τοπική ανάπτυξη, μέσα από τη διαφοροποίηση τομέων οικονομικής δραστηριότητας και επαγγελμάτων φιλικών προς το περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη νέων γνώσεων και δεξιοτήτων από το ανθρώπινο δυναμικό για τα πράσινα επαγγέλματα».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Ώρα :
19.00 – 19.15
Χαιρετισμοί
Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά
Εκπρόσωποι Αρχών & Φορέων

Ώρα :
19.15 – 19.30
Θέμα ομιλίας : H προστασία των υδατικών πόρων.
Ομιλητής : Καθηγητής Γιώργος Σταυρουλάκης Διευθυντής Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Υδατικών & Eδαφικών Πόρων Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, ΤΕΙ Κρήτης.

Ώρα :
19.30 – 19.45

Θέμα ομιλίας : Βιώσιμη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων από την Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ομιλητής : Κώστας Ευθ. Πατεράκης
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός MSc. , Διευθυντής Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) Χανίων

Ώρα :
19.45 – 20.00

Θέμα ομιλίας : Παρουσίαση προγράμματος LIFE«AgroClimaWater» Αποδοτική χρήση νερού και μετάβαση προς μια ανθεκτική, στην κλιματική αλλαγή, γεωργία
Ομιλητής : Ερευνητής κ. Κουργιαλάς Νεκτάριος
Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΕΘΙΑΓΕ)

Ώρα :
20.00 – 20.15

Θέμα ομιλίας : Βιώσιμη κινητικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας – Παρουσίαση προγράμματος “CIVITASDESTINATIONS”.
Ομιλητής : Καθηγητής Θεοχάρης Τσούτσος,
Διευθυντής Μεταπτυχιακoύ Προγράμματος “Μηχανική Περιβάλλοντος”, Διευθυντής Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Βιώσιμη Ενέργειας
Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης

Ώρα :
20.15 – 20.30

Θέμα ομιλίας : Το Θεσμικό και το Νομικό Πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας και της σύνδεσής της με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και την Απασχόληση.
Ομιλητής : Ματίνα Κανάκη ,
Γραμματέας Δ.Σ. ΚΕΑΝ

Περισσότερα