Επιτυχημένη εκδήλωση για τα ρευματικά νοσήματα στην Ανδραβίδα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τα ρευματικά νοσήματα και την  διάγνωση αυτών, την οποία  διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε συνεργασία με την εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα Ν. Αχαΐας – Ν.Ηλείας «ΕΛΕΑΝΑ».  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πρώην Δημαρχείο Ανδραβίδας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και μίλησαν  διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας. Μεταξύ αυτών, η κ. Χριστοπούλου Μαρία (Ρευματολόγος), ο κ. Ιορδάνου Κων/νος (Ρευματολόγος), ο κ. Σουρής Μανώλης (Ψυχολόγος) , η κ. Παπαδοπούλου Αμαλία ( Πρόεδρος ΠΤ Αχαΐας – Ηλείας Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών). Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις επιπτώσεις των ρευματικών νοσημάτων στην σωματική και ψυχική υγεία αλλά και τρόπους αντιμετώπισης. Η εκδήλωση έκλεισε με την υποβολή ερωτημάτων από το κοινό προς τους εισηγητές της εκδήλωσης.

Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημόπουλος, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Άννα Γεωργιοπούλου και Αναστασία  Οικονομοπούλου, οι πρόεδροι Λεχαινών, Βάρδας  και Ανδραβίδας Γιώργος Γαλάτης,  Ζωή Καραβανά και Χρήστος Ρετουνιώτης, η πρόεδρος του συλλόγου «Καλλιρόη Παρεν» Πανωραία Παπαδοπούλου κά. Η ανταπόκριση των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το γεγονός αυτό αντανακλά το ενδιαφέρον του κόσμου για θέματα πρόληψης και θεραπείας  σ’ ό,τι αφορά το πολυτιμότερο αγαθό την υγεία. Η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση  σε μια σειρά δράσεων Αγωγής Υγείας του Κέντρου Κοινότητας – Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που έθεσαν στο επίκεντρο θέματα υγείας – πρόληψης και θεραπείας.  Έχουν προηγηθεί δράσεις υγείας σε όλο το εύρος του Δήμου, οι οποίες αναφέρονται περιληπτικά :

  • Κάτω Παναγιά Κυλλήνης ( ενημερωτική Ομιλία με θέμα : « Ιλαρά: τρόποι αντιμετώπισης – εμβολιασμοί», με εισηγητή τον Κο Τασσόπουλο- Διευθυντή του Κ.Υ Γαστούνης)
  • Μανωλάδα (Καρδιολογικός-Γυναικολογικός – Ενδοκρινολογικός Έλεγχος σε συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας – Κέντρου Ένταξης Μεταναστών με το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»
  • Βάρδα (Γυναικολογικός Έλεγχος – test pap, σε συνεργασία με το Δίκτυο Α’ Βαθμιών Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Κ.Υ Γαστούνης
  • Νεοχώρι (Εμβολιαμός παιδιών Ρομά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο)
  • Ανδραβίδα (Εμβολιασμός Ρομά σε συνεργασία με τον Κο Τασσόπουλο – Διευθυντή του Κ.Υ Γαστούνης
  • Λεχαινά ( Γυναικολογικός έλεγχος – test pap σε γυναίκες Μεταναστριες του Δήμου σε συνεργασία με το Δίκτυο Α’ βαθμιών Υπηρεσιών Υγείας Δυτικής Ελλάδας

Το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  αφουγκραζόμενο την ανάγκη των δημοτών του για μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε υπηρεσίες υγείας στέκεται αρωγός διευκολύνοντας ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και όχι μόνο, να λαμβάνουν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης για την υγεία.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα