Επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό του αιτήματος της ΚΕΔΕ να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός παιδικών σταθμών τη χρονιά αυτή

Η δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη χθεσινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. , ότι θα  διαθέσει μέρος των χρημάτων από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας για την τρέχουσα χρονιά, είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Η δέσμευση αυτή ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα που διατύπωσε με ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό τη διάθεση 30 εκ. ευρώ, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συνόλου των 36.000 παιδιών, που έχουν μείνει σήμερα εκτός παιδικών σταθμών.

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης με αφορμή τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, έκανε την παρακάτω δήλωση :

» Αποτελεί επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό του δίκαιου κοινωνικά και πολιτικά αιτήματος της ΚΕΔΕ , που διατυπώθηκε με προσωπική επιστολή που του απέστειλα, να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση, σε αυτή τη σημαντική κοινωνική υπηρεσία, όλων των παιδιών χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών της χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες είναι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες  . 

Με τις 15.000 επιπλέον παιδιά γίνεται η αρχή αλλά δεν σταματάμε εδώ.

Θεωρώ ότι έγινε  ένα πρώτο θετικό βήμα , ένα βήμα μπροστά,  αλλά υπάρχουν ακόμη 21.000 παιδιά που μένουν έξω.

 Θεωρώ ότι η  Κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει τους πόρους που είναι απαραίτητοι,  ώστε κανένα παιδί να μην μείνει τη χρονιά αυτή εκτός παιδικών σταθμών».

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα