Επιστολή του Δημάρχου Δελφών Π. Ταγκαλή προς τον Υφ. Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα για το θέμα των Ρομά της Άμφισσας

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα απέστειλε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, ζητώντας την παρέμβασή του για τη δρομολόγηση λύσης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή της Άμφισσας.
Πιο συγκεκριμένα, και σε συνέχεια των ενεργειών του Δήμου Δελφών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση νόμιμης μόνιμης λύσης, η αρωγή των οποίων κρίνεται απαραίτητη λόγω των πολλαπλών περιορισμών που διέπουν την περιοχή, ζητείται η συνδρομή του κ. Μπούγα προκειμένου να επισκεφθεί την περιοχή ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
«Γνωρίζοντας την πρόθεσή σας να συνδράμετε, όπως αυτή έχει εκφραστεί και σε προγενέστερο χρόνο, παρακαλώ όπως προσκαλέσετε τον Γενικό Γραμματέα για επίσκεψη στην Άμφισσα σε μια συζήτηση για τη δρομολόγηση λύσεων», καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Δελφών, για ένα κορυφαίο ζήτημα της περιοχής, το οποίο όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, δεν περνά μόνο μέσα από δεδομένη πολιτική βούληση του Δήμου, αλλά και από την ανάληψη αποφασιστικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση λόγω των περιορισμών που ισχύουν.
Στόχος του Δήμου Δελφών ήταν και θα συνεχίσει να είναι η εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά, η οποία θα είναι σύμφωνη αφενός με τους πολλαπλούς περιορισμούς, αφετέρου με το καθεστώς προστασίας της κοινότητας των Ρομά στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξής τους.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα