Επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου Επανεξέταση των διατάξεων του νομοσχεδίου για τα βοσκοτόπια και επιστροφή στο ισχύον καθεστώς ζητά η ΚΕΔΕ

 

Την αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί διατάξεων του σχεδίου νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» κατέθεσε σήμερα με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά την επανεξέτασή των εν λόγω διατάξεων και την επιστροφή στο ισχύον καθεστώς, ενώ παράλληλα εκφράζει την έντονη  δυσαρέσκεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα , αφού δεν προσκλήθηκε σε καμία από τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν της κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

 

Το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αφορά σε ένα μέρος του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρόλα αυτά, κατετέθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χωρίς προηγουμένως ορισμένες τουλάχιστον διατάξεις του να συζητηθούν με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

«Συγκεκριμένα, τονίζει ο Γ. Πατούλης, με τα άρθρα 6 και 7  του νομοσχεδίου, το δικαίωμα βοσκής σε βοσκήσιμες γαίες παραχωρείται στις οικείες  Περιφέρειες, στις οποίες περιέρχονται και τα μισθώματα που καταβάλλουν οι κτηνοτρόφοι, τα οποία αφαιρούνται προφανώς από τους Δήμους στους οποίους καταβάλλονταν έως σήμερα και αποτελούσαν σημαντικούς πόρους, ιδιαίτερα των μικρών περιφερειακών και ορεινών Δήμων, που στήριζαν έτσι την τοπική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία».

Μετά τα παραπάνω, σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά την επανεξέταση των προαναφερθέντων άρθρων και την επιστροφή στο ισχύον καθεστώς, ενώ ζητά να οριστεί άμεσα η  συνάντηση που έχει ήδη ζητηθεί από την ΚΕΔΕ.

«Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο Γ. Πατούλης, εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις παραπάνω διατάξεις, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να  αντιδράσουν δυναμικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα