Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με αίτημα την πραγματοποίηση σύσκεψης για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα νησιά

Γ. Πατούλης: «Τα νησιά που πλήττονται κινδυνεύουν με οικονομικό αφανισμό και δεν είναι εφικτό να δοθούν στους πρόσφυγες οι ενδεδειγμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας»

 

Άμεσες παρεμβάσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου προκειμένου να αποσυμφορηθούν από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί εγκλωβισμένοι, ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή υπογραμμίζει πως οι Δήμοι της χώρας, παρόλα τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν έχουν ανταποκριθεί στο μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα του προσφυγικού και επισημαίνει πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει εκπονήσει εμπεριστατωμένη μελέτη για τη διαχείριση του προβλήματος, ενώ και ο ίδιος προσωπικά έχει κινητοποιήσει όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που μετέχει η Αυτοδιοίκηση.

 

 

Ωστόσο ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά, τονίζει πως «δοκιμάζονται καθημερινά, η κοινωνική συνοχή έχει διαταραχθεί, ο εγκλωβισμός των προσφύγων/μεταναστών δεν έχει περιοριστεί χρονικά, ούτε είναι δυνατόν να δοθούν στους πρόσφυγες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κοινωνικής μέριμνας και ασφάλειας που να αντιστοιχούν σε ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει την ίδια τους τη ζωή».

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει πως τα νησιά που πλήττονται «κινδυνεύουν και με οικονομικό αφανισμό αφού σε μέσο όρο, το 80% του ΑΕΠ τους προέρχεται από την παροχή τουριστικών υπηρεσιών».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ζητά να οργανωθεί σύσκεψη υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα.

 

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τον Πρωθυπουργό

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα