Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θ.Ρόζενμπεργκ

Γ. Πατούλης: Ζητάμε άμεσα απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουμε θέσει για το ζήτημα της ελονοσίας. Στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ολιγωρία»

 

Με αφορμή την πρωτοβουλία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να ενημερώσει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων ελονοσίας αλλά και τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ  Θ.Ρόζενμπεργκ.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επαναφέρει τα ερωτήματα που είχε θέσει η ΚΕΔΕ σε δημόσια ανακοίνωσή της και ζητά άμεσα απαντήσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «ότι θίγονται ζητήματα δημόσιας υγείας για τους πολίτες της χώρας».

 

Ειδικότερα τα ερωτήματα που επαναδιατυπώνει ο κ. Πατούλης είναι τα εξής:

 

1.Έχουν διεξαχθεί ψεκασμοί σε όλες τις Περιφέρειες;

2.Σε ποιες χρονικές περιόδους διεξήχθησαν οι ψεκασμοί;

3.Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για τη συγκεκριμένη δράση είτε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ είτε από τις Περιφέρειες για το επόμενο χρονικό διάστημα;

 

Σχολιάζοντας τη σημερινή ενημέρωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για το θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε την εξής δήλωση:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που έστω και με καθυστέρηση, ενημερώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Π.Ι.Σ. για το ζήτημα που αφορά την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας, κυρίως μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

 

Οι συναντήσεις αυτές αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο, όταν συνοδεύονται κι από την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών και δεν εξαντλούνται απλά στη διαπίστωση των προβλημάτων.

 

Στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ούτε ολιγωρία, ούτε απόκρυψη της πραγματικότητας”

 

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Πατούλη προς τον κ. Ρόζενμπεργκ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα