Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς την Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για τις καθυστερήσεις στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές Φτώχειας

Γ. Πατούλης: «Δεν γίνεται να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία του προγράμματος από το οποίο ωφελούνται χιλιάδες συμπολίτες μας»

 

Επιστολή στην Αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας, εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων των εργαζομένων, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως οι τεράστιες καθυστερήσεις στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για το χρονικό διάστημα από 1/11/2016 έως και σήμερα, έχουν ως συνέπεια να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να παρατηρείται αδυναμία αποπληρωμής λειτουργικών δαπανών του προγράμματος, με σοβαρό κίνδυνο τη διακοπή του.

Παράλληλα επαναδιατυπώνει την πάγια θέση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις του ΔΣ της, για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, έως την πραγματική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π. στο ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου της ΚΕΔΕ:

 

Με την παρούσα επιστολή μας, επανερχόμεθα στο θέμα της ομαλής

λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας, με αφορμή και την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

 

Δυστυχώς, παραμένουν  οι τεράστιες καθυστερήσεις στην  υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για το χρονικό διάστημα από 1/11/2016 έως και σήμερα, με συνέπεια να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να παρατηρείται αδυναμία αποπληρωμής λειτουργικών δαπανών του προγράμματος.

Ως εκ  τούτου,  ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής του προγράμματος, γεγονός που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους χιλιάδες ωφελούμενους όσο και για το προσωπικό που απασχολείται στις δομές οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες.

 

Η Κ.Ε.Δ.Ε. εμμένει στην πάγια θέση της και θεωρεί απαραίτητη την εκ νέου παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, έως την πραγματική τους ένταξη μέσω των Π.Ε.Π. στο ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, είναι άδικο χιλιάδες συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης. Εξίσου άδικο είναι το εξειδικευμένο και υψηλών προσόντων επιστημονικό προσωπικό τους να βρεθεί στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές με τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αποτελούν την ατμομηχανή του προγράμματος και θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παραμονή τους σ’ αυτές.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα