Επιστολή συμπαράστασης του Προέδρου της ΚΕΔΕ στη Δήμαρχο Κάσου

Γ. Πατούλης:  Υπεύθυνη η κεντρική εξουσία για την ανυπαρξία προσωπικού στο δήμο Κάσου – Απαράδεκτο να γίνεται μετακίνηση προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης

Τη συμπαράστασή του για την ανυπαρξία προσωπικού στο δήμο Κάσου εκφράζει με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τη δήμαρχο του νησιού Μαίρη Σορώτου Τσανάκη.

Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι για την ανυπαρξία προσωπικού στο δήμο Κάσου αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κεντρική εξουσία. Παρά το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΚΕΔΕ κατ’ επανάληψη προκειμένου να μην επιτρέπονται αποσπάσεις και μεταθέσεις προσωπικού, αν δεν έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης, αυτό δεν έχει υλοποιηθεί.

Κεντρική εξουσία και συναρμόδια υπουργεία οφείλουν, σημειώνει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, να προχωρήσουν στις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις τοπικές κοινωνίες.

   Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Αγαπητή κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη

Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμαρουσίου αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός δήμος της Κάσου και να καταγγείλω ότι για την ανυπαρξία προσωπικού στο δήμο σας αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κεντρική εξουσία.

Παρά το διαχρονικό αίτημά μας, μέσω Συνεδρίων και Γενικών Συνελεύσεων της ΚΕΔΕ, η μετακίνηση προσωπικού να γίνεται μετά από τη σύμφωνη γνώμη και του δήμου που έχει τον υπάλληλο, αυτό δεν έχει ρυθμιστεί.

Δυστυχώς εδώ ταιριάζει η παροιμία «στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα».   Η κεντρική εξουσία και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν άμεσα να ανταποκριθούν στο αίτημα που διατυπώνουμε χρόνια τώρα και να προχωρήσουν  γρήγορα στην οριστική διευθέτηση τέτοιου είδους προβλημάτων.

Αποτελεί ντροπή για την κεντρική διοίκηση να εθελοτυφλεί σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα αποτελέσματα των οποίων προκαλούν τεράστιο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Θα ήθελα να σας εκφράσω για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται  και να σας ενημερώσω ότι με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μου θα επιδιώξω να γίνουν όλα όσα απαιτούνται από τα υπουργεία γα την εξασφάλιση προσωπικού στο δήμο Κάσου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να εισακούσει το αίτημά το οποίο έχουμε διατυπώσει κατ’ επανάληψη και να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να βρεθεί προσωπικό το οποίο θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του δήμου. Επιπλέον θεωρούμε αναγκαίο, όχι μόνο να θεσπίσει τη πρόβλεψη, κάθε μετακίνηση να έχει τη σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης, αλλά να θεσπίσει και ειδική πρόβλεψη για ενισχυμένη μοριοδότηση και συγκεκριμένα κίνητρα για απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για καλυφτούν κενές θέσεις.

Τέλος να σημειώσω ότι θα πρέπει να εργαστούμε όλοι προς την κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος που καταθέσατε με πρόταση σας στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για εναλλάξ απόσπαση υπαλλήλων από τους δήμους της περιοχής προκειμένου να καλυφθεί προσωρινά το πρόβλημα.

Θεωρώ ότι σε τέτοιες δύσκολες στιγμές θα πρέπει όλοι μεταξύ μας να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να βρούμε τρόπο άμεσης και οριστικής επίλυσης των  μικρών και μεγάλων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα