Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τους δήμους για την απαρέγκλιτη τήρηση της ΚΥΑ για αιγιαλούς και παραλίες

Την τήρηση των όρων που προβλέπονται από την ΚΥΑ με την οποία παραχωρήθηκε στους ΟΤΑ η απλή χρήση αιγιαλών και παραλιών ζητά με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

 

Στην επιστολή του επισημαίνει την υποχρέωση  που έχουν οι Δήμοι να τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ του έτους 2015.

 

Επιπλέον ζητά από τους Δημάρχους να τηρούνται οι ανάλογες διατάξεις περί ηχοπροστασίας, και να μεριμνούν, ώστε η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του χώρου, προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας αυτής και να διευκολύνονται οι λουόμενοι.

 

Στην ίδια επιστολή σημειώνεται η αναγκαιότητα του καθημερινού καθαρισμού των κοινοχρήστων χώρων και γενικά την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβαλλοντικού χώρου με την τοποθέτηση καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων.

 

«Οι κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες των ΟΤΑ σύμφωνα με την ΚΥΑ υποχρεούνται στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις, να συνεργάζονται και να ενημερώνουν τα κατά τόπους αρμόδια αυτοτελή γραφεία Δημόσιας Περιουσίας για τη λήψη μέτρων προστασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» τονίζει .

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επισημαίνει τέλος ότι η τήρηση των όρων που προβλέπονται στην ισχύουσα ΚΥΑ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, για να συνεχισθεί μέσα από μια νέα διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση το καθεστώς αυτό της λειτουργίας των παραλιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις λόγω πολλαπλών διαπιστωθεισών παραβιάσεων, θα καταστεί αδύνατη η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το μετά το έτος 2017 χρονικό διάστημα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα