Επιστολή διαμαρτυρίας Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη προς το Διοικητή του ΙΚΑ για τη μη παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας στους Δήμους που λαμβάνουν επιχορηγήσεις για κοινωφελή προγράμματα

Η ΚΕΔΕ επιφυλάσσεται να αξιώσει αποζημίωση από τους υπόχρεους φορείς για τη ζημία που τυχόν θα υποστούν οι Δήμοι

 

Τη διαμαρτυρία του για την άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΙΚΑ, να παράσχουν ασφαλιστική ενημερότητα προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που λαμβάνουν επιχορηγήσεις από εθνικούς πόρους ή από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προγράμματα κοινωφελούς σκοπού, παρά το γεγονός ότι υποχρεούνται από το νόμο, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή που απέστειλε προς το Διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό.

 

Ειδικότερα στην επιστολή που ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο, στον Αν. υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη, και στον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν. Πετρόπουλο, επισημαίνεται πως στη σχετική νομοθετική διάταξη αναφέρεται ρητά ότι τα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας χορηγούνται κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε διάταξης περί έκδοσης βεβαίωσης μη οφειλής.

 

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην επιστολή «οι αρμόδιες υπηρεσίες σας παρά τη δεδομένη επιταγή του νόμου ότι οι ανωτέρω επιχορηγήσεις δεν κατάσχονται και δεν συμψηφίζονται δια οποιονδήποτε λόγο και παρά τη ρητή υποχρέωσή τους να χορηγούν κατά παρέκκλιση ως ελέχθη των σχετικών διατάξεων για την είσπραξη των επιχορηγήσεων αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αρνούνται να το πράξουν».

 

Η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι, μέσω της επιστολής, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο «να μεριμνήσουν άμεσα για την πιστή εφαρμογή του νόμου και να υποχρεώσουν σε συμμόρφωση τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία για τη χορήγηση των πιστοποιητικών».

 

Παράλληλα διαμηνύουν πως «επιφυλάσσονται να αξιώσουν από τους υπόχρεους φορείς αποζημίωση για τη ζημία που τυχόν θα υποστούν οι Δήμοι από τη μη νόμιμη άρνηση των ασφαλιστικών ταμείων να χορηγούν τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά, δεδομένου ότι θα ανατραπεί και θα ακυρωθεί η εκτέλεση σημαντικών προγραμμάτων έργων που είναι άκρως αναγκαία για την υλοποίηση των κοινωφελών σκοπών των Δήμων».

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα