Επιστολές συμπαράστασης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σε Δημάρχους της Μεσσηνίας και στον Δήμαρχο Θερμαϊκού για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Γ. Πατούλης: «Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να διευκολύνει το έργο της αυτοδιοίκησης βάζοντας φρένο σε κάθε είδους προσκόμματα»

Επιστολές συμπαράστασης προς τους Δημάρχους Δυτικής Μάνης Ι. Μαραμπέα, Μεσσήνης Γ. Τσώνη, Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλο, Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη, Τριφυλίας Π. Κατσίβελα και Θερμαϊκού Ι. Μαυρομάτη, για τις τεράστιες καταστροφές που έγιναν στις περιοχές τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης στις επιστολές εκφράζει την ειλικρινή συμπαράσταση του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη μεγάλη δοκιμασία που περνάνε οι πολίτες των περιοχών που επλήγησαν.

Στη συνέχεια επισημαίνει : «Θα ήθελα να σας  ενημερώσω ότι η ΚΕΔΕ και οι υπηρεσίες μας, είναι στη διάθεση της δημοτικής σας αρχής αλλά και όλων των πολιτών της περιοχής, προκειμένου να συμβάλουμε, με παρεμβάσεις μας όπου μπορούμε και με όσα μέσα διαθέτουμε, για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Δεν είστε μόνοι σας. Η ΚΕΔΕ είναι στο πλευρό σας».

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 

«Με πολύ μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών, που καταβάλλουν οι δημοτικές αρχές αλλά και οι πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αρκετές περιοχές της χώρας βρέθηκαν ανοχύρωτες μπροστά σε ακραία φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα εκτός από τις τεράστιες φυσικές καταστροφές να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές.

Δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να μην έχουμε ανάλογα φαινόμενα και στο μέλλον.  Καλώ την κεντρική κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Οφείλει να διευκολύνει το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών και  να βάλει φρένο σε κάθε είδους προσκόμματα που δυσχεραίνουν το έργο μας.

Ενδεικτικό παράδειγμα  η εμμονή του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανού Διονυσίου να αρνείται να συμμορφωθεί με σχετική διάταξη νόμου και να χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα σε Δήμους, προκειμένου να συνεχισθούν αντιπλημμυρικά έργα κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων.

Με τις ανθρώπινες ζωές δεν παίζουμε».

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα