Επίσκεψη του ΑνΥΠΕΣ Στέλιου Πέτσα στους Δήμους Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας

Επίσκεψη στους Δήμους Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, για τα αναπτυξιακά προγράμματα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών και για τη στενότερη συνεργασία της Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κασσάνδρας όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Δήμαρχο κα Αναστασία Χαλκιά, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Βουλευτή ΝΔ Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά . Στη συνέχεια, παρουσίασε τα έργα τα οποία υλοποιούνται μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων στον Δήμο Κασσάνδρας. €50 εκατ. συνολικά έχουν εγκριθεί προς τον Δήμο, εκ των οποίων τα €17 εκατ. προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επικεντρώθηκε, επίσης, στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας σημειώνοντας ότι αναμένεται η ένταξη του επόμενου έργου ύψους €2,8 εκατ. ενώ, τέλος, επισκέφθηκε έργα που είναι σε φάση υλοποίησης και έχουν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρώτος σταθμός ήταν το έργο του δικτύου ύδρευσης με αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, αρχικού προϋπολογισμού €6 εκατ. το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η κα. Δήμαρχος έθεσε επίσης θέμα χρηματοδότησης για το ημιτελές κτίσμα που προοριζόταν για τη δημιουργία πολιτιστικού/συνεδριακού Κέντρου. Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε την Άφυτο και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες στο έργο για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων με χρηματοδότηση επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Ήταν μία πολύ εποικοδομητική επίσκεψη και το συμπέρασμα σήμερα είναι ότι με καλή συνεργασία είναι δεδομένο ότι πάμε μπροστά», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Πέτσας.

Η δεύτερη επίσκεψη ήταν στον Δήμο Νέας Προποντίδας, με πρώτη στάση στο Δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρράς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, περιφερειακούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, κ. Καρράς παρουσίασε τα έργα που υλοποιήθηκαν ή έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ευχαριστώντας τον κ. Πέτσα για την πολύ καλή συνεργασία.

Ο κ. Πέτσας με τη σειρά του συνεχάρη τη Δημοτική αρχή για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται. «Δημοτική αρχή και τεχνική υπηρεσία εργάζεστε συστηματικά και μεθοδικά, ώστε να μην αφήνετε καμία ευκαιρία χρηματοδότησης να πηγαίνει χαμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας των Ν. Μουδανιών, καθώς και τα έργα που αφορούν στην επέκταση της ΕΕΛ Διονυσίου και της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών 2.000 στρεμμάτων. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του η Ν. Τρίγλια, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου Αγροτικής Οδοποιίας Ν. Τρίγλιας- Σωζόπολης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. «Πρόκειται για ένα έργο που συνδέει τον πρωτογενή τομέα, αλλά κυρίως συμβάλλει στην επικοινωνία μεταξύ των χωριών και των δημοτικών κοινοτήτων, δίνοντας αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Νέας Προποντίδας αποτελεί πρότυπο στο πλαίσιο της ταχύτητας, της προετοιμασίας και της συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα