Ομιλία Πολάκη στον Ωρωπό για την κατάσταση της Υγείας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επισκέφθηκε  την  Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, τον Δήμο Ωρωπού, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής και η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού, στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων Ωρωπού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, καθώς, επίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί παράγοντες και πρόεδροι συλλόγων της περιοχής μας.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τον Υπουργό και αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας, ζητώντας του να συνδράμει το μέσω του Υπουργείου Υγείας, όπου αυτό είναι εφικτό.
Ο κ. Ρούσσης έκανε, επίσης, αναφορά στη λειτουργία της Νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας της Δημοτικής Ενότητας Ωρωπίων και στην καθοριστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ανακατασκευαστούν οι κτιριακές υποδομές, να εξοπλισθούν και να λειτουργήσουν, προσφέροντας, στους πολίτες υψηλού επιπέδου παροχές πρωτοβάθμιας υγείας.
Ο Δήμαρχος ζήτησε την πλήρη στελέχωσή τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο κόσμος πολλαπλασιάζεται, την αύξηση των ειδικευμένων ιατρών με περισσότερες ειδικότητες, καθώς και να επαναπροσδιορισθεί η λειτουργιά τους ακόμα και σε 24ωρη βάση, καθώς οι απαιτήσεις στην περιοχή μας είναι τεράστιες.
Ο Υπουργός αποκάλυψε πως μελετάται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, η δυνατότητα κατασκευής ενός νοσοκομείου ”Ανατολικής Αττικής”, κάτι που στερούνται οι κάτοικοι της περιοχής, υποχρεώνοντάς τους να καταφεύγουν στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό στον Υπουργό, πως τέτοια σκέψη υπήρχε κατά το παρελθόν, όταν το ΙΚΑ είχε συνεργαστεί με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για τον ίδιο σκοπό και είχε παραχωρηθεί έκταση στην Δημοτική ενότητα Ωρωπίων με τις ανάλογες προδιαγραφές και εγκρίσεις. Επρόκειτο για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που δεν κατάφερε να εφαρμοστεί ποτέ. Ίσως τώρα είναι ευκαιρία μας.
Η ομιλία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας και η εκδήλωση κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Ο κ. Πολάκης απάντησε με διάθεση σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δίνοντας απαντήσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα στον τομέα της υγείας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, άλλωστε είναι γνωστός για τον απλό, χειμαρρώδη και κατανοητό του καθημερινό λόγο.
Μάλιστα ανανέωσε το ραντεβού του με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση για το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Ωρωπού στον τομέα της υγείας και τα οποία καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

 

Περισσότερα Δήμος Ωρωπού facebook

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα