Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη στον Δήμαρχο Πύργου

Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης υποδέχτηκε πρόσφατα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Η επίσκεψη της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων δράσεων με θέμα «Θεσσαλονίκη- Ηλεία , εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές» και διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, σε συνεργασία με τους Δήμους Πύργου και Ανδραβίδας Κυλλήνης και με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και Δ. Δ. Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Αντωνακόπουλος καλωσόρισε τους 49 μαθητές του προγράμματος με μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης. Τους «σύστησε» τους πνευματικούς ανθρώπους που «γέννησε» η περιοχή, μεγάλες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ο Σάκης Καράγιωργας, αναφέρθηκε στο τουριστικό πρόσημο του Κατακόλου και την ιστορικότητα της Αρχαίας Φειάς, το λιμάνι των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών που επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη και στο τέλος πρόσφερε στις καθηγήτριες που συνόδευαν τα παιδιά, Ευαγγελία Καρακούτα και Ιωάννα Ζαπάντη την έκδοση του Δήμου Πύργου για την συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821 και στους μαθητές την έκδοση για την Αρχαία Φειά και το Κατάκολο.
Οι καθηγήτριες ευχαρίστησαν τον κ. Αντωνακόπουλο για την θερμή υποδοχή υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην γνωριμία της μαθητητικής κοινότητας με διάφορες περιοχές της ελλάδα μέσω περιβαλλοντικών δράσεων. Πρόκειται για ένα πανελλήνιο πρώτο εγχείρημα των “φροντιστηρίων βιωσιμότητας” των Δήμων Πύργου, Ανδραβίδα Κυλλήνης, Νεάπολης Συκεών και Νοτίου Πηλίου, ως πιλοτική εκπαιδευτική πρόταση για την ανάπτυξη του μαθητικού περιβαλλοντολογικού τουρισμού.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα