Επίσκεψη Δημάρχου Αποκορώνου Χαρ. Κουκιανάκη στον Αν. Υπ. Εσωτερικών Θεόδ. Λιβάνιο

Το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης όπου και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Αποκορώνου με έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Αποκορώνου τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης των υποδομών του και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ειδική αναφορά έγινε μεταξύ άλλων :

-Στην ένταξη του έργου με τίτλο: “ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΛΑΚΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΥ”, συνολικού προϋπολογισμού  12.000.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α , στο πρόγραμμα Τρίτσης . Πρόκειται για ένα έργο περιβαλλοντικής υποδομής, που θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Γενικότερος στόχος, είναι η υποδομή της Ε.Ε.Λ., να είναι ικανή να εξυπηρετήσει το σύνολο των νέων αιτημάτων συνδέσεων στο δίκτυο της αποχέτευσης ακόμη και στο απώτερο μέλλον και γι’ αυτό γίνεται σχεδιασμός ως το έτος 2060. Πρόκειται  για έργο ιδιαίτερης σημασίας για την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Αλμυρίδας και των γύρω οικισμών η οποία είναι από τις πλέον Τουριστικές περιοχές του Δήμου Αποκορώνου. Το έργο αυτό εντάσσεται σε σχέδιο γενικότερης αναβάθμισης και ανάδειξης της περιοχής και είναι απόλυτα συμβατό με τους περιβαλλοντικούς στόχους.

-Στην εξεύρεση λύσης για την πληρωμή των υπαλλήλων του Βοήθεια Στο Σπίτι του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία”, οι οποίοι μεταφέρθηκαν πρόσφατα στον Δήμο Αποκορώνου μετά από νομοθετική ρύθμιση (5043/2023 άρθρο 26 παράγραφος 2) όπου επέτρεψε την μεταφορά του προσωπικού του Ιδρύματος  Αγία Σοφία στον Δήμο Αποκορώνου  με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.  Ο Δήμαρχος Αποκορώνου ανέφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό ότι η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, πριν τη μεταφορά τους στον Δήμο Αποκορώνου, γινόταν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε  η οποία έληξε 31/12/2022, αφήνοντας ένα μισθολογικό κενό για τους τέσσερις εργαζομένους έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τη μεταφορά τους στον Δήμο Αποκορώνου. Έτσι, οι τέσσερις εργαζόμενοι του Προγράμματος παρέμειναν απλήρωτοι από 01/01/2023, λόγω αδυναμίας κάλυψης του μισθοδοτικού τους κόστους από το Ίδρυμα “Αγία Σοφία”, συνεχίζοντας, όμως, προς τιμή τους, όλους αυτούς τους μήνες, να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας.

Καταλήγοντας, ο κ.Κουκιανάκης δήλωσε ικανοποιημένος και αισιόδοξος μετά τη συζήτηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ.Θεόδωρο Λιβάνιο και ευχαρίστησε τη Βουλευτή Χανίων κ.Ντόρα Μπακογιάννη, συμπαραστάτρια σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα