Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την αφηγηματική τέχνη του παραμυθιού

 

 Σε κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης συμμετείχε το εκπαιδευτικό προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ, συνολικής διάρκειας 24 ωρών με θέμα: «Τα μυστικά της τέχνης της αφήγησης, το παραμύθι, ένα παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο αυτογνωσίας στη διδακτική πράξη».

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναριακού κύκλου, στο πλαίσιο πρακτικής εφαρμογής του γνωστικού υλικού, έλαβαν χώρα 8 παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με τη Ζωή Νικητάκη για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λαυρεωτικής με τίτλο: «Ένα πουλάκι λαλεί παραμύθια να μας πει».

Μέσα από την παράσταση, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη διάφορες τεχνικές και μεθόδους αφήγησης των παραμυθιών με την χρήση μουσικών οργάνων, χειροποίητων παραμυθο-φιγούρων, την εισαγωγή διαλόγων, τις αλλαγές του χρωματισμού της φωνής στους παραμυθο-ήρωες, τον σωστό τονισμό της φωνής, την εκφραστικότητα, την απλότητα και αμεσότητα, τα κατάλληλα παραμύθια για τις μικρές ηλικίες, κλπ.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ κ. Δήμητρα Πάλλη αναφερόμενη στην πρωτοπόρα δράση που εισήγαγε το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου δήλωσε τα εξής: «Tο παραμύθι και η ανάγνωσή του πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού μας προγράμματος με το παιδί.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σταθμών μας, με άπλετη διάθεση για συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη μέσα από αυτό σεμινάριο μπόρεσε να δει την πρακτική εφαρμογή της αφηγηματικής τέχνης των παραμυθιών σε παιδιά, αλλά και να μελετήσει τον παρακινητικό τρόπο του ψυχοκινητικού παραμυθιού με την ενεργοποίηση της φαντασίας και τον κατευθυνόμενο αυτοσχεδιασμό. Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ είναι αρωγός όλων των προσπαθειών και επιθυμιών επιμόρφωσης του Προσωπικού του όλων των ειδικοτήτων.»

 

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα