Επιχορήγηση 3 εκατ. σε δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών, για εξόφληση υποχρεώσεών τους

O  υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.916.529,43 ευρώ στους Δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την εξόφληση υποχρεώσεών τους.

Ειδικότερα, από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (19η Απόφαση), επιχορηγούνται οι δήμοι της χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, με το ποσό συνολικού ύψους 829.260,55 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017. Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), το εν λόγω ποσό αποδίδεται ως εξής:

Ακολούθως, ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 1.087.268,88 ευρώ σε δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Αναλυτικά τα ποσά:

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα