Επέστρεψε από τη Ρουμανία η αποστολή του Δήμου Σερρών

Από τον Δήμο του  Παντελήμων  (Παντελήμων-Ρουμανία) επέστρεψε η τριμελής αποστολή του Δήμου Σερρών με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών του Πολίτη, Γεώργιο Ταΐρη στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Ο κ. Ταΐρης εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος λόγω της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα LEADER βρίσκεται στην Κρήτη.

Στην αποστολή συμμετείχαν, επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αριάδνη Παπαφωτίου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης , μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών ο Δήμος μας βρίσκεται στη φάση αδελφοποίησης με την πόλη Παντελήμων της Ρουμανίας. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου μας στον Παντελήμων και τη συμμετοχή στις εκεί επετειακές εκδηλώσεις της πόλης. Η διαδικασία της αδελφοποίησης θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Παντελήμων στις Σέρρες, όπου θα πραγματοποιηθεί μια τελετή και φιλοξενία . 

Μέσω της αδελφοποίησης των πόλεών μας εκδηλώνουμε με υπευθυνότητα την κοινή μας βούληση να συνεργαστούμε, με πνεύμα αλληλεγγύης, σε μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και, παράλληλα, προσδοκούμε ότι θα επιτύχουμε την πολύπλευρη διασύνδεση μεταξύ των πολιτών μας, καλλιεργώντας έτσι κλίμα φιλίας και συνεργασίας. Εύχομαι να αρχίσουμε με τρόπο αποδοτικό και με χειροπιαστά αποτελέσματα, προς όφελος και των δύο πόλεων.

Παράλληλα, πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία των δύο πόλεων θα βοηθήσει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο την κοινή συμμετοχή μας σε προτάσεις προγραμμάτων, που έχουν σχέση με το Περιβάλλον, τον Τουρισμό, την Επιχειρηματικότητα προς τον όφελος τόσο των Δήμων μας και των δύο χωρών Ελλάδας. – Ρουμανίας».

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα