Array

Εντός του 2021 το Φυσικό Αέριο στον δήμο Βόλβης

Η διαδικασία έλευσης του φυσικού αερίου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τη συμμετοχή του δημάρχου Βόλβης

Η επέκταση της παροχής φυσικού αερίου στον δήμο Βόλβης, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα.
Οι περιοχές του Σταυρού και του Άνω Σταυρού, των Βρασνών και της Ασπροβάλτας, θα ωφεληθούν και αυτές, από τη χρήση του φυσικού αερίου, ενός φθηνού «πράσινου» καυσίμου. Με την έναρξη της νέας χρονιάς, κλιμάκιο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα μεταβεί στον δήμο Βόλβης, για την εκκίνηση των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την διανομή του, καθώς όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, εντός του 2021 το φυσικό αέριο θα είναι διαθέσιμο στον δήμο Βόλβης.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ευχαρίστησε τους κ.κ. Καράογλου και Μπακούρα για τη συμβολή τους και τόνισε: «Η έλευση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά του δήμου Βόλβης, μας προσφέρει τη δυνατότητα της χρήσης ενός ενεργειακά «οικολογικού» καυσίμου, αποτελώντας πολύτιμο εφόδιο στον αγώνα που δίνουμε ως δημοτική αρχή, για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, σηματοδοτεί μια σημαντική πηγή ενέργειας για τους κατοίκους, ελαφρύνοντας ιδιαίτερα τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός, ότι η παροχή φυσικού αερίου, ευνοεί τις μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή μας, καθώς δίνει δυνατότητες αξιοποίησης του στις σχεδιαζόμενες τουριστικές εγκαταστάσεις».
Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει την ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα αποτελεί παράδειγμα διαχείρισης των έκτακτων συνθηκών από τις επιχειρήσεις».
Σημειώνεται ότι το φυσικό αέριο πρόκειται να επεκταθεί σε όλη την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε περιοχές των δήμων Βόλβης, Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, έως το 2025, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Μπακούρας, το νέο πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει εκτός από την επέκταση του δικτύου διανομής στο σύνολο των δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό 136.000 ευφυών μετρητών.

Πηγή: Δήμος Βόλβης

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα