Ένταξη του έργου Ανάπλασης και Βελτίωσης Πεζοδρομίων, της Π.Ε.Ο στο Τμήμα Mάλεμε – Κολυμβάρι” στο Πρόγραμμα “ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, για τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει την ένταξη του Έργου  “Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, για το Τμήμα Μάλεμε -Κολυμβάρι” , Προϋπολογισμού 4.513.000,00€, στο Πρόγραμμα “ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.

Το σύνολο των μελετών, για το έργο “Αποκατάσταση και Βελτίωση Πλευρικών Διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο., στο Τμήμα Mάλεμε – Κολυμβάρι” που είχε εκπονήσει ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα, στοχεύει στην ανάπλαση, διαπλάτυνση των πλευρικών πεζοδρομίων κατά μήκος της Π.Ε.Ο. με νέο ηλεκτροφωτισμό και στοιχεία αστικού εξοπλισμού. Η ανάπλαση της περιοχής θα έχει χαρακτήρα αναβάθμισης ασφάλειας ( καλύτερη απορροή ομβρίων), οικολογικό (λόγω των υλικών της) και αισθητικής αναβάθμισης, καθώς φυσικά και τη βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας για όλους με τη δημιουργία πεζοδρομίων.

Ο νέος δημοτικός φωτισμός, θα περιλαμβάνει νέους ιστούς καθώς και φωτιστικά τύπου Led ενεργειακής εξοικονόμησης, στο σύνολο της διαδρομής Μάλεμε – Ταυρωνίτη – Κολυμβάρι, καθώς και παρεμβάσεις αστικού εξοπλισμού ( πχ κτιστά καθίσματα, παγκάκια, μικροί κάδοι απορριμμάτων κλπ).

​ Η μελέτη περιλαμβάνει, πεζοδρόμια εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο., σε μήκος 6.200m, με αφετηρία ανατολικά το γήπεδο του Μάλεμε και δυτικά το Ιατρείο μέσα στον οικισμό του Κολυμπαρίου. Διέρχεται από τμήματα τόσο εντός όσο και εκτός των οικισμών Μάλεμε, Ταυρωνίτη, Καμισιανά, Ραπανιανά, Σκουτελώνα, Μινωθιανά και Κολυμπάρι.

​ Χαρακτηριστικό της ανάπλασης είναι ότι το τμήμα από Μάλεμε έως Ταυρωνίτη,  θα είναι εντός του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, με πλάτος 6m και θα περιλαμβάνει πεζοδρόμια και ποδηλατική διαδρομή.

​ Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε σχετικά“…ότι είναι η πρώτη φορά που παραχωρείται τμήμα του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, ικανοποιώντας καταρχήν ένα πάγιο αίτημα του Δήμουενώ με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο., στα Διοικητικά όρια του και το οποίο έρχεται να “συμπληρώσει” το τμήμα Πλατανιάς – Μάλεμε που είχε υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας έτσι ενιαία πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο., περίπου 12km….”.

​ Η ένταξη του έργου στο παραπάνω πρόγραμμα, έγινε μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, καθόσον δεν επιτρεπόταν η ένταξη από τον Δήμο απευθείας, λόγω της κατηγοριοποίησης των Δήμων, με τη συνεργασία των Υπηρεσιών της και του Περιφερειάρχη κ Σταύρου Αρναουτάκη.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα