Δήμος Αμφίπολης: Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής’’

Στις 12 Ιανουαρίου 2021 ( Αρ. Πρωτ.:2455),  εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τη Γεν. Δ/ση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και Αναπτυξιακής Πολιτικής, η ΑΠΟΦΑΣΗ της ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV, της Πράξης: «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής’’ στην κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης»,συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αμφίπολης.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Κατασκευή υποδομών για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής” στην δημοτική κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης» προϋπολογισμού 400.000,00 €.

Υποέργο 2: «Προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου “Αχιλλέας Καραμανλής” στην δημοτική κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης» προϋπολογισμού 200.000,00€.

Συγκεκριμένα προτείνονται :

  • Η κατασκευή υποδομής και η τοποθέτηση ταρτάν στίβου, στον υφιστάμενο χωμάτινο στίβο, περιμετρικά του γηπέδου Ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, με την παράλληλη με την παράλληλη κατασκευή αποστραγγιστικού καναλιού στην εσωτερική περίμετρο του στίβου και η επίστρωση της τελικής επιφάνειας με ελαστικό τάπητα ( ταρτάν).
  • Χυτό επαλειφόμενο, αντιολισθητικής υφής, ελαστικό υλικό, για την επίστρωση των δαπέδων των εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης (2), πετοσφαίρισης (2), χειροσφαίρισης (1) και αντισφαίρισης (2).
  • Ανακατασκευή γηπέδων beachvolleyστις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.
  • Αντικατάσταση δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου
  • Αντικατάσταση τμημάτων περιμετρικών τοιχίων αντιστήριξης.

«Ως Δήμαρχος  του Δήμου Αμφίπολης,  θέλω να ευχαριστήσω  το Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πρώτης κ. Μπαχαρόπουλο Μπαχάρη, που ως Πρόεδρος τότε του Ν.Π.Δ.Δ., ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με παράγοντες του Δήμου άλλα και εξωτερικούς συνεργάτες που αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, κατόρθωσαν μέσα σε ένα ασφυκτικά περιορισμένο χρονικό πλαίσιο να ολοκληρώσουν  την σύνταξη του Φακέλου και την υποβολή του αιτήματος για το συγκεκριμένο έργο.  Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου και θα  το καταστήσει πόλο έλξης για αθλητικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του μαζικού  και σωματειακού αθλητισμού και  την ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού. Ως γνωστόν, κάθε δυο χρόνια στις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε τη διεξαγωγή της Μαθητιάδας, με συμμετοχή αθλητών από 45 χώρες», σημείωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης Φραστανλής Στέργιος.

Πηγή Δήμος Αμφίπολης Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα