Εντάχθηκε το έργο «Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων υποδομών του Δήμου Νέας Προποντίδα» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Μία ακόμη επιτυχία του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αποτελεί η ένταξη του έργου «Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων υποδομών του Δήμου Νέας Προποντίδας». Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 70.668,85 Ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από τον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση/ εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου, βάσει των προδιαγραφών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) στις κρίσιμες δημοτικές υποδομές της Δ.Ε. Καλλικράτειας, της Δ.Ε. Μουδανιών και της Δ.Ε. Τρίγλιας (*με τον όρο κρίσιμες νοούνται οι πολυσύχναστες δημόσιες υποδομές).
Ακόμη, στο έργο περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος δράσεων ενημέρωσης, πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών του Δήμου Νέας Προποντίδας προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό, ώστε να προστατεύσουν αποτελεσματικά τις ζωές και την περιουσία τους.
«Η αντισεισμική προστασία αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα καθώς πρόκειται για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Επιθυμούμε οι δημόσιες υποδομές (σχολεία, δημοτικά κτήρια, ιατρεία κτλ) -οι οποίες ορίζονται ως κρίσιμες διότι είναι πολυσύχναστες- να πληρούν τις προδιαγραφές, βάσει του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Ταυτόχρονα, καθίσταται απαραίτητη ανάγκη, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε θέματα αντισεισμικής προστασίας. Οι συμπολίτες μας, πρέπει να γνωρίζουν τους επαγόμενους για την ανθρώπινη ζωή, κινδύνους του σεισμού και πώς να προφυλάσσονται απ’ αυτούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς.

 


Πηγή Δήμος Νέας Προποντίδας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα