Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Εντάχθηκαν 4 νέες παιδικές χαρές στο «Πράσινο Ταμείο»

Μέριμνα για τα παιδιά με κινητική αναπηρία για πρόσβαση στο παιχνίδι και στη λίμνη Πλαστήρα.

Μία ακόμα ένταξη έργου στο «Πράσινο Ταμείο» πέτυχε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, με χρηματοδότηση 167.099,20 ευρώ για 4 παιδικές χαρές, στις κοινότητες Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Κερασιάς και Καρίτσας.

Με την ένταξη του έργου ολοκληρώνεται η παρέμβαση για τα παιδιά, αφού είναι ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή οκτώ (8) παιδικών χαρών στις υπόλοιπες κοινότητες.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, παρά τις δυσκολίες από τον «κορονοϊό» αλλά και τις υποχρεώσεις για την αποκατάσταση των πληγών από τον «Ιανό». Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020» – ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ», ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 313.000,00 €, η διαφορά θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

Η πρόταση του Δήμου έχει και μία πανελλήνια πρωτοτυπία, αφού η παιδική χαρά του Μορφοβουνίου (έκτασης 3.000 τ.μ.) προορίζεται να καλύψει ισότιμα τις ανάγκες παιδιών και ατόμων ΑΜΕΑ. Στόχος του Δήμου είναι να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα φιλική στα ΑΜΕΑ, ομάδα αποκλεισμένη από τις περισσότερες δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα σχεδιάζεται ειδική διαδρομή για άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη λίμνη Πλαστήρα με ασφάλεια.

Πηγή Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα