Ενημέρωση της Υπουργού Πολιτισμού από τον Δήμαρχο Ν. Σκουφά

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2017, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου.

Συζητήθηκαν θέματα Πολιτισμού που αφορούν τον Δήμο καθώς είναι γνωστό ότι είναι ένας Δήμος που ξεχειλίζει από Ιστορία, ηρωισμό ,θυσία και μαρτύριο. Σπάνια συναντά κανείς Ελληνικό τόπο με σωρευμένη τόση Ιστορία, με τέτοια παρουσία στην ιστορική διαδρομή της περιοχής αλλά και της Πατρίδας μας.

Ο Νικόλαος Σκουφάς ,Πρωτεργάτης της Φιλικής Εταιρείας, καταγόταν από το Κομπότι. Στο Πέτα έχουμε μία από τις δραματικότερες σελίδες στον ξεσηκωμό του ΄21, όπου εκατοντάδες φιλέλληνες έχασαν την ζωή τους, ενώ στο Κομμένο γράφτηκε μια από τις πιο βάρβαρες σελίδες πολεμικής βίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με 317 θύματα, Κομμιώτες κι ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, μωρά, γυναίκες .

Η Υπουργός Πολιτισμού, γνώστης της Ιστορίας του Δήμου, ενημερώθηκε από τον κ. Γιαννούλη για τις πολιτιστικές δράσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν καθώς και για την επί χρόνια συνεργασία με το Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία απέδωσε τους καρπούς της με την οργάνωση τριών Επιστημονικών Συνεδρίων:1) «Ο Φιλελληνισμός και το ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τους Έλληνες από το 1821 ως σήμερα», 2) «Η Φιλική Εταιρεία» και 3) « Κατοχική βία 1939-1944, η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εμπειρία».

Η συζήτηση ωστόσο επικεντρώθηκε στη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον θάνατο του Νικολάου Σκουφά, την ανακήρυξη του έτους 2018 σε έτος «Νικολάου Σκουφά» και στην πλειάδα εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος προς τιμήν του.

Η Υπουργός παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Δημάρχου, από την πλευρά της εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Υπουργείου για δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής και  πολιτισμικής κληρονομιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά και διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννούλη ότι μέρος αυτών θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο.

 

Πηγή: Δήμος Νικ. Σκουφά

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα