Ενημέρωση από το ΔΕΠΑΝ στον Δήμο Πρέβεζας

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων για την Ανάπτυξη Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Γενικός Διευθυντής του ΔΕΠΑΝ Βασίλειος Κουτσιώρης και τα στελέχη του Δικτύου Γιάννης Μέξης και Νότης Νικολαΐδης.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΔΕΠΑΝ καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ Νικόλαος Γεωργάκος ο οποίος αναφέρθηκε στο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που είχε να κάνει με την συνεργασία του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το Δίκτυο αλλά και γενικότερα στη συνεργασία του Δήμου με το ΔΕΠΑΝ.

Ακολούθως ο Χ. Μαμσάκος αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία αναφέρθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας που ώθησε το 2015 αρχικά 20 Δήμους να προχωρήσουν στην δημιουργία του ΔΕΠΑΝ τονίζοντας ότι «χωρίς συνέργεια και με μεμονωμένες διεκδικήσεις δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα».

Σήμερα όπως έκανε γνωστό στο Δίκτυο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 Δήμοι ενώ το ΔΕΠΑΝ αποτελεί ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μια Επιχείρηση Ο.Τ.Α. Δημοσίου Συμφέροντος με τις ενέργειές της και την καθημερινή λειτουργία της να διέπονται από τις διαδικασίες δημοσίου χαρακτήρα.

«Δεν έχουμε σχέση με ιδιωτικά συμφέροντα, και εκτός από τις συμβάσεις που συνάπτουμε με δήμους έχουμε επιλεγεί από την κεντρική κυβέρνηση και έχουμε συνεργασία σε επιτελικό επίπεδο. Το ΔΕΠΑΝ έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με Υπουργεία καθώς και με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος», σημείωσε ο κ. Μαμσάκος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή το δίκτυο έχει ένα 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται αποκλειστικά από δημάρχους από όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσιώρης αναφέρθηκε στη συνεργασία σε 11 περιπτώσεις με τον Δήμο Πρέβεζας και στα αποτελέσματα αυτής στο διάστημα περίπου ενός έτους. Πιο συγκεκριμένα ενημέρωσε για τα εξής θέματα:

  • Υποστήριξη στον Δήμο Πρέβεζας ως προς τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Πρεβέζης
  • Πράξη «WONDER”, 2η Πρόσκληση του Διακρατικού Προγράμματος INTERREGVB – ADRIATICIONIAN – ADRIONPROGRAMME
  • Τεχνική έκθεση – προμελέτη για την εκδήλωση των Φυσικών Καταστροφών στην παράκτια ζώνη οικισμών «Ψαθάκι – Αγ. Θωμά»
  • Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πράξη «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αρχαγγέλου Τ.Κ. Σινώπης»
  • Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πράξη «Ανάδειξη και προστασία περιοχής Παντοκράτορα Πρεβέζης με αστική ανάπλαση πλησίον διατηρητέου μνημείου Φρουρίου Παντοκράτορα και προστασία από την διάβρωση του εξωτερικού τείχους του Φρουρίου Παντοκράτορα».
  • Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πράξη «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων υποδομών του Δήμου Πρέβεζας»
  • «Φιλόδημος ΙΙ», «Εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεβέζης»
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρεβέζης και «Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας»
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρεβέζης. «σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του λιμένα Πρέβεζας αρμοδιό΄τητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας».
  • Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πράξη με τίτλο «Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας για το οποίο έχει συναχθεί προμελέτη ενώ παρουσιάστηκε σχετικό video.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Διευθυντής του ΔΕΠΑΝ Β. Κουτσιώρης παρουσίασε σε γενικές γραμμές την λειτουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ. Ακολούθως απαντήθηκαν ερωτήσεις συμβούλων.

Δείτε απόσπασμα της ενημέρωσης

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα