Ενεργοποίηση Θυρίδων Δήμου Κιλελέρ στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (ΕΨΠ) της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr

Ο Δήμος Κιλελέρ αιτήθηκε και ενεργοποίησε, από τους πρώτους Δήμους, θυρίδες παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (ΕΨΠ) της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Οι εν λόγω Θυρίδες αποτελούν ένα ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με τον Δήμο. Οι πολίτες μπορούν πλέον με αμεσότητα να αιτούνται και να λαμβάνουν στην προσωπική τους θυρίδα, διάφορα έγγραφα τα οποία  γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, βάσει των διατάξεων των άρθρων 13 & 14 του Νόμου 4727/2020.

“Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι είναι διαθέσιμες, μέσω της ΕΨΠ ηλεκτρονικές αιτήσεις (ψηφιακές υπηρεσίες) που αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικών δημοτολογίου, αποσπασμάτων ληξιαρχικών πράξεων κ.λπ. τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν απευθείας ηλεκτρονικά από τους πολίτες”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα από το gov.gr θα δρομολογούνται προς το Δήμο Κιλελέρ μέσω των εκεί ενεργών του θυρίδων οι παρακάτω αιτήσεις προς:

Τη θυρίδα των Κοινωνικών Δομών που θα εκδίδει Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά Covid-19 εμβολιασμού,

Τη θυρίδα Δημοτολογίου, που θα εκδίδει δημοτολογικά πιστοποιητικά / βεβαιώσεις,

Τη Θυρίδα Ληξιαρχείου που θα εκδίδει ληξιαρχικά έγγραφα,

Τη Θυρίδα Δήμου που θα υποδέχεται αιτήσεις πολιτών που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες.

Για τα παραπάνω έγγραφα (πιστοποιητικά – ληξιαρχικές πράξεις κ.λπ), δεν απαιτείται να υπογράφονται ιδιόχειρα ή να φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα του φορέα δεδομένου ότι με την ανάρτηση η θυρίδα αποκτά τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr. Τα έγγραφα αυτά γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Από 1η Ιουλίου 2022 οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ έχουν  την επιλογή να δρομολογήσουν την αίτησή τους  στο Δήμο, καταργώντας έτσι τα ενδιάμεσα βήματα του ΚΕΠ. Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη για το Δήμο, δεδομένου ότι το περιβάλλον των θυρίδων τον βοηθά να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιο εύκολα και πιο γρήγορα και να εξυπηρετεί απευθείας τους δημότες τους.

Ο σύνδεσμος που αποτελεί το σημείο εισόδου για τον πολίτη για τις εν λόγω υπηρεσίες είναι ο εξής: https://aitiseis-dhmoi.services.gov.gr/.

Εναλλακτικά, ο πολίτης μπορεί να εισέλθει στις υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κιλελέρ πατώντας στο σχετικό εικονίδιο «ΨΗΦΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ» (https://kileler.gov.gr/ilektronikes-ypiresies-gov.html)

Με αφορμή την ενεργοποίηση των θυρίδων παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (ΕΨΠ) της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

nasiakopoulos«Ο Δήμος Κιλελέρ έθεσε εξ αρχής τρεις προτεραιότητες. Την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του, την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών, μέσω της παροχής της δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής και παραλαβής εγγράφων σε ένα ασφαλές περιβάλλον και την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων και της προώθησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο. Με γνώμονα αυτές τις προτεραιότητες συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας μεθοδικά και στοχευμένα, προκειμένου οι λειτουργίες του και οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να είναι προσβάσιμες διαδικτυακά. Υλοποιούμε την ψηφιακή μας στρατηγική για έναν σύγχρονο Δήμο Κιλελέρ απλοποιώντας αρχικά τις διαδικασίες και μειώνοντας ταυτόχρονα  τους χρόνους εξυπηρέτησης για τους δημότες μας. Το σύνολο των πολιτών που έχει αποκτήσει τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες είναι σε θέση να επωφεληθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη συντελείται».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα