Ενεργοποίηση εθελοντών και στη Ν. Τρίγλια

Καθημερινά μεγαλώνει η παρέα των συμπολιτών μας, που προχωρούν σε εθελοντικούς καθαρισμούς σε διαφορετικές κάθε φορά περιοχές του Δήμου Νέας Προποντίδας. Έτσι και στη Ν. Τρίγλια μία μικρή παρέα συνεχίζει αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, παρεμβαίνοντας και συλλέγοντας απορρίμματα, δυστυχώς κάποιων συνανθρώπων με κακή νοοτροπία που λειτουργούν σε βάρος όλων των υπολοίπων και του περιβάλλοντος.

Ο εθελοντισμός είναι επιλογή, είναι στάση ζωής. Οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές για το πάθος τους για κάτι που αγαπούν. Κι αυτή η αγάπη μετατρέπεται σε πολύτιμο έργο. Όχι, ο εθελοντής δεν είναι ο δωρεάν εργάτης που ψάχνει ο Δήμος. Είναι ο συνειδητοποιημένος και ευαισθητοποιημένος πολίτης, που προσφέρει, διδάσκει, αναπτύσσει ομαδικότητα, συνεργατικότητα, δεν αδιαφορεί, συνδέεται ψυχικά και συναισθηματικά για τον τόπο του και θέλει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέρος για όλους.

Η Δημοτική αρχή δηλώνει για ακόμη φορά ότι “στέκεται στο πλευρό όλων των εθελοντών και παρέχει για τους καθαρισμούς τα απαραίτητα μέσα (γάντια, σακούλες κτλ), καθώς θεωρεί τα οφέλη από τον εθελοντισμό, όπως: η αγάπη γα τον τόπο μας, η ατομική ευθύνη, η συμμετοχή και η ενεργοποίηση ως σημαντικότερα των όποιων παρεμβάσεων. Οι εθελοντές αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ όλων μας!”.

Πηγή Δήμος Νέας Προποντίδας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα