Ενδυναμώνεται η συνεργασία του Δήμου Πύργου με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος: «Το φεστιβάλ συσπειρώνει όλες τις πολιτιστικές δυνάμεις»
Σε πιο ουσιαστικό και σημαντικό επίπεδο περνά η σχέση συνεργασίας του Δήμου Πύργου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μέσω ενός οργανογράμματος που περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις για το επόμενο διάστημα.
Για τη συνδιοργάνωση των δράσεων και την ισχυρότερη στήριξη του Δήμου στο Φεστιβάλ συζήτησε εκτενώς ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Σπύρου.
– Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος:
«Είναι τιμή για την πόλη μας εδώ και δεκαετίες να υλοποιείται και να εξελίσσεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Δείχνει την οικουμενικότητα που έχει, είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα και τον κόσμο και αποτελεί κορυφαίο γεγονός.
Η πόλη του Πύργου συμμετέχει με τις υποδομές και τους πολίτες, αλλά κυρίως η «ψυχή» του είναι τα νέα παιδιά, οι μαθητές.
– Εμείς ως Δήμος θεωρούμε ότι είναι, όχι απλά υποχρέωσή μας, αλλά ευκαιρία για τον τόπο, να ανέβει ένα σκαλοπάτι σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής – καθώς λειτουργεί ως κεντρομόλος δύναμη που συσπειρώνει άλλες δυνάμεις γύρω από τον πολιτισμό τα γράμματα και τις τέχνες – και φυσικά αναπτυξιακά».
* Ο κ. Αντωνακόπουλος, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στην έκδοση της «διαΝΕΟσις» σύμφωνα με την οποία στη σελ. 167 προτείνεται η Ηλεία να γίνει τόπος Τουριστικού προορισμού. «Αυτό προϋποθέτει ειδικές συνθήκες που τις διαθέτουμε. Σε συνδυασμό με θεσμούς όπως το Φεστιβάλ δημιουργείται ένα «διαβατήριο» που ανοίγει όλες τις πόρτες για την περιοχή μας» κατέληξε.
Ο Πύργος αλλάζει με το Φεστιβάλ
* Σημαντική στιγμή για τις σχέσεις του Δήμου Πύργου με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, χαρακτήρισε την εξέλιξη ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Χρήστος Κωνταντόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος Πύργου στηρίζει πολύ ενεργά το Φεστιβάλ, όχι μόνο οικονομικά αλλά με ποικίλους τρόπους. Εκθέσαμε στον κ. Αντωνακόπουλο μια σειρά δράσεων που μπορούμε να συνδιοργανώσουμε, καθώς ήδη είναι δηλωμένη η βούλησή του για ουσιαστική στήριξη του Φεστιβάλ.
Πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει διάρκεια στο χρόνο, γιατί το Φεστιβάλ έχει την έδρα του στον Πύργο. Εδώ γίνεται η πλειονότητα των δράσεων, ο Πύργος είναι αυτός που αλλάζει σαν πόλη στη διάρκεια του Φεστιβάλ καθώς υποδέχεται πλήθος κόσμου και με τον τρόπο αυτόν γίνεται πανελλήνια και διεθνώς γνωστός».
Με ακτινοβολία, επιρροή και δυναμική
– Την ικανοποίησή του για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο φορέων εξέφρασε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, ο οποίος ενημέρωσε για τις νέες αρμοδιότητες του θεσμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Το Φεστιβάλ έχει μεγαλώσει πολύ γι’ αυτό και οι απαιτήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί όπως και αυτά που μπορεί να προσφέρει. Από τον Φεβρουάριο έχει την προεδρία της Ε.Ε. του κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους. Έναν φορέα που ενσωματώνει 163 φορείς από 42 χώρες.
Αυτό αποδεικνύει την ακτινοβολία, την επιρροή και τη δυναμική του Φεστιβάλ».
* * * Τέλος, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου τους επόμενους μήνες:
– Cinemini. Πρόγραμμα που απευθύνεται στην εκπαίδευση και τον κινηματογράφο για παιδιά νηπιαγωγείου. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας έχει αναλάβει από τον Σεπτέμβριο να είναι ο εθνικός εκπρόσωπος.
– Πρόγραμμα για την καταγραφή μαρτυριών της τοπικής ιστορίας του Πύργου.
– Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υλοποιηθεί ένα διεθνές συνέδριο για τη χρήση του κινηματογράφου στην εκπαιδευτική διαδικασία, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από πολλές χώρες και κινηματογραφιστές.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα