Έναρξη 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων -Γ.Πατούλης –Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τη γνώση στοχεύει να αλλάξει τις συμπεριφορές στον τρόπο ζωής μας»

photo synedrio 1Την καθοριστική σημασία του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενημέρωση και την προαγωγή υγείας των πολιτών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΥ Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του
Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που πραγματοποιείται στη Μήλο.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου με θέμα την Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους για υγιείς και ανθεκτικές κοινότητες
πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, πολλών Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα αλλά και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη για τη φιλοξενία και τόνισε μεταξύ άλλων πως οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως τα δημοτικά και διαδημοτικά προγράμματα προαγωγής υγείας, τα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών, αλλά και οι σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις, έχουν στόχο τη διατήρηση υγείας όλων των πολιτών.
Αναφερόμενος στα ΚΕΠ Υγείας ένα καινοτόμο θεσμό που έφερε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ΕΔΔΥΠΥ, ο κ. Πατούλης με αφορμή και τα εγκαίνια του 30ου ΚΕΠ Υγείας στη Μήλο, εστίασε στη συμπληρωματική σχέση τους με τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και στις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες στον τομέα της πρόληψης.
«Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τη γνώση στοχεύει να αλλάξει τις συμπεριφορές στον τρόπο ζωής μας για να γίνουμε όλοι πιο υγιείς» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Παρακολουθούμε ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους και οδηγίες του Π.Ο.Υ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία για την προαγωγή της υγείας των δημοτών και τη δημιουργία καλύτερων πόλεων για τους πολίτες μας. Στόχος μας είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο νέο τομέα πολιτισμού του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, επισημαίνοντας τη σημασία των διαδημοτικών συνεργασιών στην προώθηση του πολιτιστικού αγαθού.

«Και στον τομέα του πολιτισμού η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει μπροστά με πρωτοπόρες πρωτοβουλίες» σημείωσε και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε να προσφέρουμε ένα ανώτερο πολιτιστικό προϊόν στους συμπολίτες μας, για να αλληλεπιδρούμε, για να ερχόμαστε πιο κοντά στην πλούσια πολιτιστική παράδοση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας».

Την απόλυτη στήριξη του στο έργο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στον τομέα της πρόληψης υγείας των πολιτών εξέφρασε στην ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής και εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την κατεύθυνση.

photo synedrio 2 photo synedrio 3

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα